IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България остава в британския топ 20 на дестинациите за покупка на втори дом

През декември страната ни е била на 14-то място в класацията на портала за имоти themovechannel.com

13:31 | 12.01.16 г.
България остава в британския топ 20 на дестинациите за покупка на втори дом

България успява да се задържи в топ 20 на най-желаните дестинации за инвестиции във ваканционни имоти от британците, показват данните на портала за имоти themovechannel.com.

През декември страната ни е била на 14-то място в класацията на портала, като се изкачва с 2 позиции спрямо ноември. Най-доброто класиране, което успяхме да постигнем през миналата година, е да влезем в топ 5 през февруари 2015 г.

Изданието прогнозира, че през тази година България отново ще се върне на радара на британските инвеститори предвид, че запитванията за последното тримесечие са се увеличили с 14 на сто спрямо третото тримесечие.

И през декември САЩ остават най-желаната дестинация за покупка на втори дом, показват данните на портала. Страната събира 13,2% от всички запитвания, осъществени през портала.

Франция обаче измества Испания и заема втора позиция, като запитванията нарастват с 44 на сто през декември спрямо ноември до почти 7 на сто от всички запитвания, осъществени през портала.

Третата позиция е за Бразилия предвид и приближаващите Олимпийски игри, следвана от Португалия и Тайланд. Испания пък пропада с пет места до 7-ма позиция с малко над 3 на сто от запитванията.

Германия отбелязва най-силен скок в класацията – с 18 места до 6-та позиция, а Бахамите – най-силен спад с 21 места до 32-ра позиция.

В топ 10 попадат още Канада, Турция и Обединените арабски емирства (Дубай), а в топ 20 – Италия, Индия, Австралия, Румъния, Мароко и Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още