IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До няколко години в София ще има още три небостъргача

Един от проектите - до мол Paradise, ще се разглежда от експертен съвет по териториално развитие на 28 октомври

14:54 | 24.10.16 г. 6
<p>
	Проектът &quot;Гранд каньон&quot; на &quot;Гаранти коза&quot; в кв. &quot;Младост&quot; в София. Реализацията му вече започна с разчистването на терена от стари сгради. <em>Илюстрация: &quot;Гаранти коза&quot;</em></p>

Проектът "Гранд каньон" на "Гаранти коза" в кв. "Младост" в София. Реализацията му вече започна с разчистването на терена от стари сгради. Илюстрация: "Гаранти коза"

Още три небостъргача ще има в София до няколко години. За един от тях – втората сграда от комплекса при Capital Fort на бул. “Цариградско шосе”, вече е издадено разрешително за строеж, каза в интервю за “24 часа” главният архитект на София Здравко Здравков.

Другите две сгради са при “Пирогов” – като част от комплекса на турската компания ”Гаранти Коза” в “Лагера”, и до мол “Paradise”. За тях все още вървят процедури и предстои да бъдат разгледани от експертния съвет по устройството на територията, обясни Здравков.

Небостъргачът на “Цариградско шосе” е част от проекта "Sofia capital city" на компанията "Форт Нокс". Първият етап от проекта включва 3 сгради. Небостъргачът Sky Fort ще е с височина 202 метра, с 44 етажа, като 36 от тях ще се издигат над земята. Общата му площ е 40 хил. кв.м. След завършването му той ще е най-високата сграда в България и 20-та в Европейския съюз (ЕС).

Комплексът на “Гаранти коза” е с име “Град в града” и е вторият проект на компанията в България след “Гранд каньон” в столичния кв. “Младост”, чието строителство вече започна. Комплексът в “Лагера” включва 4 високи сгради с лагуна между тях.

Третата сграда е “Paradise Tower”, като на 28 октомври ще се разглежда от експертния съвет по устройството на територията. Сградата ще се намира на булевардите “Черни връх” и “Тодор Каблешков”, ще е на 55 етажа, с топла връзка с близкия търговски център и панорамна площадка със свободен достъп. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 5
redcretin
преди 7 години
София продължава да се сговнява, малък град на *** място с прекалено много население.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
emilioner
преди 7 години
Забогатяваме значи,доколкото си спомням,колкото е по висока една сграда толкова е по скъпа поддръжката и,примерно за 30-35 години 60-70процента от цената за построяването.В София и околностите ливади колкото щеш но тези се правят на играчи и строят скъпи съоражения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 9
0pk
преди 7 години
В тях ли ще заселват мигрантите, а.к.а. новия двигател на икономиката? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 1
khao
преди 7 години
бах тоя небостъргач от 36 етажа ... значи всяко ЕПК е полу-небостъргач по вашата логика :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още