IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Епопеята приключи: "Сан Стефано плаза" на мястото на пивоварната на Прошек

Комплексът е получил разрешение за ползване след повече от 10-годишно строителство

14:58 | 11.03.16 г. 1
<p>
	Сан Стефано Плаза.<em> Снимка: Unique Estates</em></p>

Сан Стефано Плаза. Снимка: Unique Estates

След повече от 10-годишна епопея комплексът „Сан Стефано плаза“, който беше построен на мястото на бившата пивоварна на братя „Прошек“ в София на ъгъла на ул. “Сан Стефано”, ул. „Шейново” и ул. ”Тулово”, е получил разрешение за ползване, съобщава ексклузивният представител на проекта брокерската компания за луксозни имоти Unique Estates.

Жилищната част от проекта се състои от 115 апартамента, като е сертифицирана и по BREEAM за енергийно ефективно строителство. Останалата част от комплекса се състои от офиси, магазини и ресторанти, супермаркет, СПА център, фитнес и медицински център, банков клон, детски и учебен център, паркинг с близо 500 места и други.

Сградата е оборудвана и с „умна“ система за управление, която позволява собствениците и наемателите да регулират от разстояние осветлението, електрозахранването, отоплението, климатизацията и вентилацията чрез мобилен телефон или компютър.

Проектът излезе на пазара от началото на 2016 г. Интересът е от страна на семейства, които търсят жилища с 2-3 спални, както и от инвеститори с цел отдаване под наем, които предпочитат студиата и апартаментите с 1 спалня.

Реализацията на проекта започна през 2005 г. от инвеститор с участието на строителните компании „Балканстрой“ и „Бараж комплект“ и със заем от Уникредит Булбанк. Малко след старта обаче строителството беше прекратено заради съдебни дела с наследници на братята Прошек. Впоследствие дойде и кризата и проектът беше „замразен“ заради трудности на инвеститора.

През 2012 г. инвеститорът „Сан Стефано Пропърти дивелопмънт“ беше преобразуван в еднолично акционерно дружество със собственик регистрираното в Швейцария „Еделвайс“ АД. Дълговете на фирмата бяха изплатени, а фирми около „Геотехмин“ довършиха строителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още