IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реконструкцията на бул. "Дондуков" в София започва на 1 юни

Предложението за въвеждане на еднопосочно движение по булеварда едва ли ще се осъществи, защото не е прието положително

15:40 | 21.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Реконструкцията на бул. "Княз Александър Дондуков" в София започва на 1 юни. Това съобщи днес зам.-кметът по транспорта в Столична община Евгени Крусев, съобщи БТА.

Ремонтът ще започне с подмяна на подземната инфраструктура - канализация и водопроводни отклонения. Ще се реконструират трамвайният релсов път, пътните платна и контактно-кабелна мрежа в участъка от ул. "Кракра" до Младежкия театър. Проектът не променя характера на булеварда, запазва се габаритът на пътното платно от 18 м с два тротоара по 5 метра.

Предвижда се изграждането на перони в района на трамвайните спирки. Проектирани са по два перона на всяко от кръстовищата бул. "Княз Ал. Дондуков" - ул. "Георги Раковски" и бул. "Княз Ал. Дондуков" - бул. "Васил Левски". Оставащата лента за движение на моторни превозни средства е 3,50 м. Пероните са обособени до пешеходните пътеки на кръстовищата, за да могат пешеходците да използват за пресичане фазата на светофарите.

Работата е разделена на четири етапа, като първият етап обхваща отсечката на "Дондуков" от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски". Трамваите в участъка няма да се движат. "Софийска вода" ще подменя водопровод в участъка от ул. "Кракра" до моста Чавдар. Там няма да се стига до затваряне на булеварда, само ще бъде стеснено движението.

Все още не е ясно каква ще бъде настилката по булеварда, продължава гласуването за избор на настилка на анкетата на сайта на Столичната община. Предлагат се три варианта за настилка - павирана настилка на пътните платна и при трамвайните трасета; активните пътни платна с асфалтова настилка и на павирана настилка при трамвайните трасета и зоната за паркиране; асфалтова настилка при активните пътни платна, трамвайните трасета и в зоната за паркиране.

Към момента за варианта павирана настилка са гласували 24,87 процента, за комбинирана - 27,74 на сто, а за асфалтова 47,04 процента. До няколко седмици всички данни ще бъдат обобщени, в края на април ще е ясно и какъв е избраният окончателен вариант.

Предложението на Столичната община за въвеждане на еднопосочно движение по бул. "Дондуков" едва ли ще се осъществи, защото не е прието положително. В момента вървим към запазване на настоящата организация на движение, посочи зам.-кметът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
mitkomik
преди 7 години
При 50% гласували за изцяло асфалтова настилка не знам кое още има да се обобщава?? Или искаме всяка година тъмнокожи да пренареждат паветата по 2 месеца?? И вместо перони и всякави други простотии може да изместите линиите до тротоарите след като ще се прави цялостен ремонт!!! Това чуствително ще облекчи движението и ще намали риска за пешеходците. Защо никой в общината не може да проумее , че мястото на трамвайте не е по средата на платното??? Аааа или драмата е , че ще ви умре синята зона??? Много тъпо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още