IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган затяха хватката си върху администрацията

Турският президент удължи на 30 дни срока за задържане на заподозрени за участие в опита за преврат

15:36 | 23.07.16 г.
Ердоган затяха хватката си върху администрацията

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган затяга хватката си върху публичната администрация, пише Ройтерс.

От обнародвано в турския Държавен вестник постановление на Ердоган се вижда, че той нарежда закриването на хиляди частни училища, благотворителни организации и други институции като част от наложеното след неуспешния преврат извънредно положение.

От постановлението става ясно още, че периодът на задържане на някои заподозрени за участие в заговора се удължава от 4 на 30 дни.

От документа се вижда и че се върви към бързо преструктуриране на доскоро недосегаемата армия на Турция, за което Ердоган даде заявка в интервю за Ройтерс.

На 28 юли предстои среща на Висшия военен съвет на Турция, на който вероятно ще се гласува новата структура на ръководството на армията.

Частният телевизионен оператор НТВ съобщи преди няколко дни, че президентът иска да действа бързо, за да се гарантира, въоръжените сили са напълно под контрола на правителството.

Това усещане се засилва и заради мястото на срещата на Съвета – президентският дворец в Анкара, а не както е прието в централата на Генералния щаб. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още