IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов български университет е домакин на форум „Кариери и студенти“ 2017

Образование и бизнес ще си подадат ръка по време на едно от най-големите кариерни събития у нас

17:19 | 28.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Нов български университет е домакин на форум „Кариери и студенти“ 2017

Образованието и бизнесът ще си подадат ръка по време на едно от най-големите кариерни събития - форум „Кариери и студенти“, който ще се проведе в Нов български университет на 6 април 2017 г.

Непрекъснато нарастващият интерес към форума е предпоставка за превръщането му в традиционна инициатива, която НБУ подкрепя. Тази година е петнадесетата в неговата история. Поредното му реализиране ще даде възможност за среща между представителите на повече от 30 български и международни компании, развиващи се в различни бизнес сектори.

Авторитетните организации реализират дейността си в няколко основни бранша, които са обект на засилен интерес от страна на студентите – ИТ и телекомуникации, търговия, маркетинг, туризъм, финанси и администрация и управление. Освен задълбочаване на теоретичните знания, присъстващите ще имат възможност да получат повече информация и относно потенциалната си бъдеща практическа реализация, възможна чрез заемането на работни и стажантски позиции във фирмите с международен опит и признание.

Богатата програма на форума предоставя алтернативи за всички желаещи да се информират.

Докато текат изложението на фирмите и срещите със студентите, в Център за книгата (корпус 1) ще се състои „Дискусионният панел“. По време на „Дискусионния панел“ шест компании ще представят своите презентации на подбрани актуални и значими теми, полезни за студентите. Съдържанието им е изцяло насочено към подпомагане на реализацията на бъдещите професионалисти. Ще се дадат насоки как да се използва целият потенциал на сайтовете за работа и как да се реализира успешно представяне при кандидатстване за работа.

От представянията младежите ще получат ценна информация за кариерните възможности на пазара на труда. Желаещите ще могат да се включат в практически насочени уъркшопи за усвояване на различни умения, които биха им били полезни по време на процесите по търсене и кандидатстване за работа. Ще разберат кои са тънкостите при писането на мотивационни писма, какво означава „успешна“ подготовка за явяване на интервюта, ще получат и други полезни съвети и ще се запознаят с някои от най-ефективните методи за стартиране и развитие на професионално израстване.

Един от най-ценните елементи на форума е „Консултативният център“. В него ще вземат участие и НR специалисти, които през целия ден ще бъдат на разположение на студентите. Те ще разговарят с всеки, който има нужда от консултация, свързана с проверка на вече изготвени СV и мотивационно писмо. За улеснение на присъстващите Консултативният център ще бъде разположен в Централното фоайе на корпус 1.

Традиционното организиране на събитието е резултат от неговата актуална, непреходна цел – представянето на широка гама от възможности за кариерна реализация на студентите. Неслучайно форум „Кариери и студенти“ се радва на непрестанно нарастващ интерес и е определян от обучаемите като „трамплин в кариерата“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още