IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арабски страни готвят нови икономически санкции срещу Катар

Опитът на дипломатите за намаляване на напрежението в региона не дават резултат

10:56 | 30.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Бахрейн обсъждат нови икономически санкции срещу Катар, съобщава Ройтерс, позовавайки се на местни медии. Представители на четирите страни ще се срещнат в столицата на Бахрейн Манама по-късно днес, допълва агенцията.

Четирите арабски държави скъсаха отношенията си с Катар на 5 юни с мотив, че малкото емирство подкрепя терористични групи и поддържа близки контакти с Иран. Доха отхвърли тези обвинения.

Сега външните министри на ОАЕ, Саудитска Арабия, Египет и Бахрейн ще обсъдят мерки, които ще "засегнат катарската икономика", отбелязва още Ройтерс. Повече подробности около готвените нови санкции обаче не се дават.

Дипломатическите стъпки на Катар, в които взеха участие и САЩ и Турция, не дадоха резултат за намаляване на напрежението в региона. В момента четирите държави ограничават пътуванията и комуникациите с Катар. Прекъснати са връзките по море и по суша с Доха.

Катар успя да намери алтернатива за част от вноса от четирите страни - от Турция и Иран в страната се доставят храни, сред които и млечни продукти, допълва още Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още