IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung създава пунктове за замяна на Note 7 преди полет

Редица авиокомпании и различни регулатори вече забраниха смартфоните да бъдат качвани на самолети

21:38 | 18.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Южнокорейската компания Samsung създава пунктове на летищата по цял свят, за да даде възможност на клиентите си, закупили смартфона Galaxy Note 7, да сменят устройството или да получат обратно средствата си, преди да се качат на полет на авиокомпания, която е забранила устройството.

Подобни пунктове има в Южна Корея, на седем летища в Австралия, а сега се планира да бъдат разкрити и на големите летища във Великобритания, заяви говорител на Samsung пред CNBC.

Производството на смартфоните Note 7 беше преустановено след съобщенията, че се самозапалват, дори и след замяна. Редица авиокомпании и различни регулатори вече забраниха смартфоните да бъдат качвани на самолети.

Американското Федерално управление за гражданска авиация, японското транспортно министерство и хонконгското управление за гражданска авиация вече наложиха пълна забрана на Note 7 по време на полети.

Южнокорейският авиопревозвач Asiana, Qantas и Virgin Australia също забраниха устройството на своите полети.

Към тази група днес се присъедини и европейският авиационен гигант Lufthansa, предаде AFP.

Galaxy Note 7 не може да се пренася на борда в ръчния багаж, нито пък в големия багаж, пише в съобщението на авиоконцерна. Ограниченията важат за всички полети и са свързани с неотдавнашните съобщения за самозапалване на такива устройства.

В групата Lufthansa, освен едноименния превозвач, влизат Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, Eurowings и Swiss.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още