IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БЕХ започва процедурата за прехвърляне на енергийната борса

100% от капитала на БНЕБ ще бъдат придобити от фондовата борса, а условията за това предстои да се договорят

18:17 | 13.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Българският енергиен холдинг (БЕХ) започна процедурата по промяната на собствеността на енергийната борса. Това беше поискано от Европейската комисия още в края на 2015 г. и е условие за прекратяване на процедура за злоупотреба с господстващо положение.

Целта на промяната на собствеността, поискана от ЕК, е да бъде гарантирана прозрачността на работата на енергийната борса.

С писмо до Българската фондова борса (БФБ - София) енергийният холдинг, който е едноличен собственик на Българската независима енергийна борса (БНЕБ), се съгласява за старта на процедурата.

100% от капитала на енергийната борса ще бъде възмездно придобита от БФБ-София, става ясно от съобщението.

Финансовите условия ще бъдат уговорени между двете страни след извършване на правен и финансово-икономически анализ. На негова база ще бъдат договорени и следващите стъпки за придобиването на акциите в БНЕБ.

Към момента Борсата не разполага с друга информация, която може да окаже влияние върху цената на акциите на дружеството, допълват от БФБ-София.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още