IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ал. Милер: Всички условия за строителството на "Турски поток" са налице

Фактическото строителство на морската част на газопровода ще започне през втората половина на 2017 г., уверяват от "Газпром"

16:04 | 29.03.17 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Алексей Милер. Снимка: <em>&quot;Газпром&quot;</em></p>

Алексей Милер. Снимка: "Газпром"

Създадени са всички условия за старта на строителството на "Турски поток", съобщи пред журналисти ръководителят на "Газпром" Алексей Милер. Той съобщи и за откриването на филиал на South Stream Transport, дружеството, което ще изгради морската част на газопровода, в Истанбул.

Филиалът ще помага при съгласуване на работите по реализацията на проекта в Турция.

"Ще започнем строителството на морската част на газопровода през втората половина на годината и планираме да завършим строителството на двете тръби на "Турски поток" в края на 2019 година", каза той, цитиран от ТАСС.

На руска територия плановете на "Газпром" са тръбите да бъдат положени в микротунели в крайбрежния район на трасето. Милер отчете, че единият микротунел вече е завършен, а за другия са извършени над 98% от дейностите.

Работата по "Турски поток" върви по график, отчете още ръководителят на "Газпром". В турските териториални води продължават хидрографските проучвания, на финала е и работата по оценката за въздействието на околната среда в заключителния участък от маршрута на "Турски поток", става ясно от думите на Милер.

"Турски поток" ще доставя руски природен газ до Турция по дъното на Черно море. Дължината на морския участък е около 910 километра. Дължината на трасето на сушата е 180 километра - това е участъкът от морския бряг до границата с Гърция.

Плановете на "Газпром" са едната тръба на газопровода да доставя газ само за турските клиенти на компанията. Втората тръба ще захранва европейските потребители - чрез газов хъб на територията между Гърция и Турция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 2
Grosss
преди 6 години
За какво им е на руснаците поток през Турция след като вече могат даго пуснат през България.Обама го нямя,Нюланд я няма а пък Сорос сечуди къде да се крие.Не вярвам да имат проблеми с Тръмпеску.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
vzhekoff
преди 6 години
Обсъждах поведението на ефрейтора. Иначе дали съм виждал ТП ? Бакърджията твърдеше, че и СП няма да има, *** те взеха та го пуснаха :)По интересното е, че като пуснат ТП, ние ще загубим 15 млрд кубика транзит. И няма да има клаузи за транзитирай или плащай, защото към тях вървят клаузи потребявай или плащай...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 7
khao
преди 6 години
да разбирам че ти си го виждал турски поток ... или не разбрах правилно остроумната ти шега ? :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
SPART
преди 6 години
Отлично!Значи скоро ще има работа за офиса във Варна,близо до гарата.Ако си плащаме коректно на турците(не се и съмнявам) можем и да спечелим некоя пробита стинка от Кремъл!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 5
vzhekoff
преди 6 години
Седял шопът пред клетката на жирафа, чесал се по кухата глава и викал "Нема такова животно"....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 5
khao
преди 6 години
Стояне .... ако обичаш, сподели мнение :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още