IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на жертвите на терористичната атака в Лондон нарасна на 7

Световните лидери продължават да изказват съболезнования и да предлагат съдействие след поредния терористичен акт на Острова

12:10 | 04.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Броят на жертвите на терористичната атака в Лондон от снощи нарасна на 7, съобщава BBC. Убити са и тримата нападатели.

Досега беше известно за 6 убити и 48 ранени при снощния атентат в центъра на Лондон, когато микробус връхлетя с около 80 км/ч. в час група от двайсетина души на Лондон бридж снощи. Малко по-късно нападателите нахлуват в заведения на пазара "Бъроу" и успяват да намушкат с нож двама души.

Ранените са поне 48 души и са настанени в различни болници в британската столица. Някои от тях са в критично състояние. 

Комисар Крисида Дик от лондонската полиция заяви в специален брифинг, че самоличността на нападателите няма да бъде разкривана за момента, за да се установи дали са действали сами и как. Тя добави, че в момента се обсъжда дали отново да се повиши нивото на заплаха в страната и да се изиска помощ от военните. Ако се прецени нуждата от подобен подход, той ще бъде направен. 

Световните лидери продължават да изказват съболезнования и да предлагат съдействие на британците след поредния терористичен акт в Лондон, допълва БТА.

Президентът на Русия изказа съболезнования на народа на Великобритания за терористичните атаки в Лондон, предаде ТАСС. "Владимир Путин изказва дълбоки съболезнования и осъжда терористичния акт, извършен снощи в Лондон", заяви кремълският говорител Дмитрий Песков. Той съобщи, че в близките часове Путин ще изпрати съболезнователна телеграма до премиера Тереза Мей.

Властите в Германия съобщиха, че са готови да окажат съдействие на британците в разследването на нападението. Вътрешният министър Томас де Мезиер е изпратил съболезнования до британския си колега Амбър Ръд. Външният министър Зигмар Габриел заяви, че не може да има оправдание за жестокостта и коварството на подобни престъпления.

Политици от северните страни на свой ред осъдиха атаките и изразиха съпричастност с жертвите, съобщи ДПА.

"Шокирани сме от новините от Лондон. Осъждаме силно нападенията. Мислите ни са с всички засегнати", е написал в Туитър финландския премиер Юха Сипиле.

Датският външен министър Андерс Самуелсен е качил следния туит: "Отвратителни терористи. Толкова е отвращаващо, че нямам думи. Трябва да бъдат преследвани с всички възможни средства, докато бъдат унищожени."

Шведският премиер Маргот Валстрьом изразява в Туитър солидарност с жертвите и техните близки след поредната ужасяваща атака в Лондон.

Филипинският президент Родриго Дутерте също осъди атаките и напомни, че подобни злини застигат не само хората в Лондон, но и всички хора по света, които обичат мира.

Индонезия, която е с най-многобройното мюсюлманско население, също осъди атаката и изрази подкрепа и солидарност с Великобритания в усилията й да се пребори с радикализма и тероризма, съобщи АП.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още