IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европарламентът одобри новия кандидат на Словения за еврокомисар

Виолета Булц стана известна с „цветния“ си списък с интереси

13:54 | 21.10.14 г.
<p>
	Виолета Булц. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Виолета Булц. Снимка: Ройтерс

Кандидатът на Словения за еврокомисар Виолета Булц е направила отлично впечатление на евродепутатите по време на изслушването й вчера, съобщава онлайн изданието euractiv.com.

Изслушването на Булц беше ключово за цялата нова Европейска комисия (ЕК) с председател Жан-Клод Юнкер. Одобрението на словенката дава възможност новата Комисия да бъде одобрена на пленарната сесия на Европейския парламент (ЕП) на 22-ри октомври.

Ако това се случи новите, еврокомисарите вероятно ще могат да встъпят в длъжност от 1 ноември, както е планирано.

Виолета Булц беше посочена от премиера на Словения Миро Церар, след като предишният кандидат на страната – бившият премиер Аленка Братушек, не спечели доверието на евродепутатите и се оттегли.

Виолета Булц е бизнес дама с малък политически опит. Тя се присъедини към правителството в Любляна само преди месец и привлече вниманието на обществеността с „цветния“ си списък с интереси.

Булц се е занимавала с баскетбол на младини, има черен колан по таекуондо, обучавала се е за шаман и може да ходи по огън.

„Научихте, че мога да ходя по огън. Имаше някои моменти, в които си мислех, че ще изгоря, но това не се случи“, коментира Булц на финала на изслушването си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още