IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Да не притискаме за бърза раздяла

Преговорите трябва да бъдат проведени в добър бизнес климат, смята германският канцлер

10:52 | 26.06.16 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел се опита да успокои натиска на Париж, Брюксел и собственото ѝ правителство за бърза раздяла между Великобритания и ЕС, предава Ройтерс.

След като британският премиер Дейвид Камерън обяви, че ще подаде оставката си до октомври заради резултатите от референдума, европейските политици и институции се почувстваха свободни да засипят Обединеното кралство с искания относно бъдещето на страната извън ЕС, коментира агенцията. 

Европейската централна банка заяви, че британската финансова индустрия, в която са заети над 2,2 млн. души, ще загуби правото да обслужва клиенти в ЕС, освен ако страната не остане в общия пазар на Съюза.

Сега Меркел се опита да свали напрежението и натиска за бързо темпо за изкарване на Великобритания от Съюза. Тя поясни, че няма да притиска Камерън, след като той заяви, че няма да започва формалните преговори за напускане най-малко до октомври.

„Честно казано, това не трябва да отнема твърде дълго, това е вярно, но аз не бих се борила в момента за къса времева рамка“, заяви Меркел на пресконференция. „Преговорите трябва да бъдат проведени в добър бизнес климат“, заяви тя. „Великобритания ще остане близък партньор, с кой сме икономически свързани“, каза още германският канцлер.

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
abdul
преди 7 години
Политиците в ЕС са в ступор. Не знаят какво да правят. Нямат лидер. Всичко е объркано :-) И най-готиното е, че сами се докараха до това състояние..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
крас
преди 7 години
ЕРДОГАН:"Не се безпокойте, ние ще постъпим като британците. Ще организираме референдум и ще питаме народа дали да продължаваме преговорите за членство в ЕС. Ако каже "да", продължаваме. Аз открито казах на представителите на ЕС: "Или открито признайте, че няма да ни приемете в ЕС, или приключвайте преговорите". Но те не казват нищо. Трябва да помислите с кого ще преговаряте, когато милиони бежанци ще се тълпят пред портите ви"- казва още Ердоган.КАКВО ПРАВИМ СЕГА г-жо МЕРКЕЛ?!ВИЕ ГИ ПОКАНИХТЕ, ВИЕ ГИ ПРИЕМЕТЕ.ДРУГОТО Е КАТО ДА ПРАВИШ С ЧУЖДА ПИТА МАЙЧИН ПОМЕН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 2
Kosto
преди 7 години
E тази трябваше да признае, че е една от причините Англия да напусне ЕС и да подаде оставка! Вместо това продължава да наглее. Значи следват и други.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 8
abdul
преди 7 години
Муахахах, те вече тотално се ошашавиха с тоя Brexit...Сега последно UK хубаво ли е направила или лошо?ЕС трябва ли да се променя или не?Мисля, че им остава много малко време, докато разберат че ЕС вече няма бъдеще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Когато не знаем какво да правим , по добре нищо да не правим...бабата е в *** до ушите , щото на тоя цирк , тя и пиянката са му режисьорите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 5
крас
преди 7 години
НЕЩАСТНО И ТЪПО БАБЕ!!ЗАСРА ЕДНИ ГОЛЕМИ ПРОСТОТИИ, И ИСКА СЕГА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ДА И РИНАТ ***!ЗАРАДИ НЕЯ СЕ СТИГНА ДО ТАЗИ КРИЗА!!Ердоган към ЕС: Помислете с кого ще преговаряте, когато милиони бежанци ще се тълпят пред портите ви.ТОВАРИ ГИ НА САМОЛЕТИ И Й ПРАЩАЙ В БУНДЕСРЕПУБЛИКАТА!ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ И ДА ИМ СЕ РАДВА БАБИЧКАТА!НИЕ НЕ ГИ ИСКАМЕ!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още