IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Микробус се е врязал в тълпа в центъра на Барселона*

Инцидентът е станал на оживената туристическа улица "Ла Рамбла", която се намира в непосредствена близост до площад „Каталуня“

18:59 | 17.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Микробус се е врязал в тълпа в центъра на Барселона, на оживената туристическа улица "Ла Рамбла", която се намира в непосредствена близост до площад „Каталуня“, съобщи ВВС. 

Испанската полиция каза, че пострадалите при „голямата катастрофа“ са няколко. Малко по-късно, около 19:30 часа българско време, органите на реда потвърдиха, че има жертви и че става дума за терористична атака.

Службите за реагиране при криза призовават хората да не се доближават до площада. Очевидци на мястото на инцидента казват, че хората са се скрили в близките магазини и кафенета.

По данни на агенция Ройтерс органите на реда са поискали затваряне на местната метро мрежа и спирки.

Според испанския вестник "Ел Паис" шофьорът на микробуса слязъл от него и е избягал. Телевизионният канал TVE съобщи, че извършителят се е скрил в ресторант наблизо, а полицията преговаря с него. Телевизията цитира очевидци, според които микробусът се е движел с 80 км/ч и е карал на зиг-заг по пешеходната зона.

Улица "Ла Рамбла" е сред главните туристически места в центъра на Барселона със своите магазини и сергии. Пешеходците вървят по широка пешеходна алея в средата на улицата, а от двете й страни преминават коли.
Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че е във връзка с местните власти и че най-важното сега е да се окаже помощ на пострадалите.

*Информацията е обновена в 19:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
Jay Gould
преди 6 години
Нали журналистите казваха, че бежанците ще подпомагат икономиката на Европа - ето почна се. Погребални бюра и болници ще имат работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още