IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 100 души загинаха при серия терористични атентати в Париж

Франция затвори границите си и въведе извънредно положение в града

07:25 | 14.11.15 г. 35
<p>
	Над 1&nbsp;500 военни са мобилизирани във френската столица, в града са въведени специални мерки за сигурност.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Над 1 500 военни са мобилизирани във френската столица, в града са въведени специални мерки за сигурност. Снимка: Ройтерс

Над 100 души са загинали  още стотици са ранени след няколко атентата тази нощ в Париж. Президентът на Франция Франсоа Оланд обяви, че страната затваря границите си и въвежда извънредно положение, съобщава Ройтерс. Специални мерки за сигурност са въведени и в града, като се претърсва целия район на Париж. Няма да бъдат прекъсвани обаче жп и самолетните връзки.

Най-малко един човек е открил стрелба в ресторант във френската столица. Няколко взрива са избухнали на стадион, минимум четирима въоръжени мъже са открили стрелба в концертната зала Батаклан по време на рок концерт, където са и загинали най-много хора.

Залата се намира близо до редакцията на сатиричното издание Charlie Hebdo, където в началото на годината при терористичен акт бяха убиха 12 души

Смятате ли, че след последните атентати Европа трябва да затвори границите си и да сложи край на Шенген?

Да
Не
Нямам мнение по въпроса
Общо 1020 гласа

Други експлозии е имало и пред заведение в близост до стадиона Stade de France, където се е играел приятелски мач между Франция и Германия. Оланд е бил на стадиона и е бил евакуиран в щаба на министерството на вътрешните работи, което води антитерористичната операция.

На стадиона е бил и германският министър на външните работи. 

Франция от месеци е повишила опасността от терористични организации заради участието на хиляди французи в радикалната организация “Ислямска държава”. Ислямистите приветстваха атентатите с хаштагове в социалните мрежи “Париж в пламъци”.

От прокуратурата в Париж съобщават, че поне осем от терористите са загинали, като седем от тях са се самовзривили.

Над 1 500 военни са мобилизирани във френската столица. Болниците също са мобилизирали персонала си, за да се справят със ситуацията.

Ню Йорк и другите големи американски градове обявиха, че затягат правилата за сигурност след атентатите в Париж. В Голямата Ябълка представители на спецслужбите са разположени по най-невралгичните точки на града, тъй като градът е считан за една от приоритетните цели за терористични атаки след случая с кулите близнаци през 2001 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

32
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
.....Всичко, което е нужно, е да им се каже, че ще бъдат нападнати, че те са застрашени, и сторонниците на мира да бъдат обвинени в липса на патриотизъм, като така подлагат страната на риск. Това действа еднакво във всяка страна.==Сега си припомнете великите речи на наШ мъШ! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
"Някои хора са толкова наивни и глупави, че те вярват, че нито едно правителство в света няма да убива собствените си граждани.Но правителствата се ангажират с такива действия винаги! В безкрайната редица на серия от акции на фалшив флаг, може да се отбележи, например, операция Гладио. Това беше съвместна операция на ЦРУ и италиански служби, по време на която безмилостно бомбардираха по невинни италианци, в очакване на влака на гарата, или на автобусни спирки. Стотици хора бяха убити, и за това обвиниха европейските комунисти, които след Втората световна война са били най-влиятелните в страната и можеха да дойдат на власт на парламентарните избори." Пол Крейг Робъртс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
"...От речта на РАЙХСМАРШАЛ Херман Гьоринг в Нюрнберг: Естествено, обикновените хора не искат война, нито в Русия, нито в Англия, нито в Америка, нито в Германия. Това е разбираемо. Но в края на краищата, винаги е лесно хората да се увлекат на страната на вожда, който определя политиката на страната. Това е просто. Всичко, което е нужно, е да им се каже, че ще бъдат нападнати, че те са застрашени, и сторонниците на мира да бъдат обвинени в липса на патриотизъм, като така подлагат страната на риск. Това действа еднакво във всяка страна.====Без коментар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 10 rate down comment 6
Атанасио
преди 8 години
Добре ,че мои напомни за 'ъ'бсурда Саудитска Арабия да стане председател на комисията по правата на човека в ООННе съм любител на теориите на конспирациите но се вижда ,че някой търси поводи за да постави хората под ТОТАЛЕН контрол и следене ,и затова пиша за ционизма и исляма - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1552051295073099за ''Библията и науките'' - http://atanasio.blog.bg/drugi/2015/05/18/bibliiata-i-naukite.1362356Обяснил съм и за икономическата система - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1678735562404671
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 18 rate down comment 2
SSIW
преди 8 години
А какво да кажем за "черешката на тортата" - да създадеш на собствената си територия всички условия за избуяване и радикализиране на такива групи от главорези и екстремисти ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 23 rate down comment 2
SSIW
преди 8 години
'В кайна сметка, който сее вертове, ще жъне бури, особенно ако ги тори и полива правилно, както Франция!"....................Болезнено си прав в коментара си ...да не забравяме и Сърбия, там европейците също гледаха с кравешко спокойствие, как се създава плац-д-арм за тази зараза! Като гледаш безучастно, как от твое име и с твоите данъци се изпепеляват държави, сее се смърт и се разбиват съдбите на десетки и стотици милиони човешки същества ... това е което получаваш като резултат ... и възмездие, защото всички ние позволихме на политиците (и тези, които стоят зад тях) да действа по този конкретен начин. Не е излишно да си припомним, че до преди 40-50 години западното общество показаше някакви съпротивителни сили и морални ориентири, младите хора от тази епоха водеха война по улиците на Ню Йорк, Лондон , Париж срещу безумието на агресията във Виетнам ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 20 rate down comment 5
eng.Garin
преди 8 години
Ха ха аха:) Сега ми попадна това: "италианският информационен тв канал Sky Tg24: "Това е вендета за Сирия. Това е 11-ти септември за Франция"!Много ясно си личи почерка на неграмотен стажант , оставен дежурен в пропагандния отдел на ЦРУ. Едва ли някой от ИД , че назове Сирия, след като тя за тях не съществува , тъй като там е Леванта, а още повече да се използват събитията от 11-ти септември, които са свързани с Ал Кайда, които са съперници на ИД, и единственото което ги обединява, са американските им собственици. Явно нивото в ЦРУ е паднало доста, или пък публиката вече не е в час изобщо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 19 rate down comment 2
eng.Garin
преди 8 години
Според публикации , всички терористи са французи! Предполагам, че ответния удар, обещан от "разгневените" Обама , Меркел и Камерън ще бъде по цели във Франция. Оланд също е добре да върне самолетоносача от Сирия и да се заеме с планиране на антитерористични задания в границите на родината си. Не съм сигурен, че при тези удари допустимите цивилни жертви ще са до 70%, както когато същите тези античовеци удрят в чужбина.В кайна сметка, който сее вертове, ще жъне бури, особенно ако ги тори и полива правилно, както Франция!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 15 rate down comment 2
Стефчо
преди 8 години
Гледам, че и тия дето уредиха Саудитска Арабия да стане председател на комисията по правата на човека в ООН и те са изказали съболезнования.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 3
mrynmryn
преди 8 години
Хубав момент да си производител на оръжия ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още