IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермери подадоха проекти за близо 1 млрд. лв. за инвестиции в стопанствата

Заради големия брой предложения ще има класиране по точки

14:51 | 19.05.15 г.
Фермери подадоха проекти за близо 1 млрд. лв. за инвестиции в стопанствата

Проекти, предвиждащи инвестиции в земеделските стопанства на стойност над 966 млн. лв., бяха подадени по подмярка 4.1 за инвестиции в земеделските стопанства по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Крайният срок за подаване на заявления, свързани само с инвестиции за закупуване на агротехника, изтече на 18 май. Размерът на заявената субсидия за тези проекти е в размер на 531 млн. лв. Общият брой на подадените заявления е 2168, съобщи Министерство на земеделието.

Най-много проекти за модернизация на стопанствата са подадени в област Плевен – 180 броя, следвани от Пловдив - 164 броя и Бургас - 150 броя. Най-малко кандидати има от областите Кърджали 13 броя и Смолян 2 броя.
Най-много документи са подадени в последните три дни преди изтичане на крайния срок.

Продължава приемът на документи за подпомагане по мярка 4.1 за проекти, които предвиждат инвестиции извън закупуването на земеделска техника (например строително-монтажни работи, трайни насаждения и др.) или комбинация от двете възможности. Крайният срок за тях изтича на 8 юни.

Сумата на субсидията за подадените към момента проекти надвишава значително бюджета от 150 млн. евро, предвиден по настоящия прием по подмярката. Това вероятно ще наложи да се прави ранкинг (класиране) на проектите. С предимство ще се финансират тези, които са събрали най-голям брой точки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още