IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проекти за 28 млн. лева по ПРСР са одобрени за Северозападна България

Проектите са в приоритетните сектори "Животновъдство", "Плодове", "Зеленчуци" и "Етерично-маслени култури"

21:53 | 13.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Проекти за 28 млн. лева по ПРСР са одобрени за Северозападна България

Над 130 проекта за повече от 28 млн. лева са одобрени по Програмата за развитие на селските райони по новия програмен период (2014 г.- 2020 г.) в областите Видин, Враца и Монтана. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танев на среща с бизнеса от региона.

Одобрените проекти са по две от най-атрактивните мерки на програмата - "Инвестиции в материални активи" и "Стартова помощ за млади земеделски стопани", допълват от пресцентъра на земеделското министерство.

Финансиране ще получат проекти в приоритетните сектори на животновъдството, плодове и зеленчуци, както и етерично-маслени култури.

Танева припомни, че бюджетът на ПРСР е 2,9 млрд. евро. Предстои отварянето на мерки за развитието на малките стопанства, инвестиции в материални активи и в преработка, както и в маркетинг на селскостопански продукти.

По ПРСР в предходния програмен период в областите Видин, Враца и Монтана са влезли повече от 350 млн. лева. Изпълнени са 1060 проекта. Най-много от тях са на територията на Област Монтана - 404 проекта на стойност 150 млн. лева.

Договорените средства за изминалия програмен период са 3,25 млрд. евро, като усвоените средства са 3,07 млрд. евро, което представлява 99% от общата сума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:55 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още