IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проектът за модернизацията на спешната помощ зависи от КЗК

Участник в търга за подготовката на инвестиционния проект обжалва решението на здравното министерство за изпълнител

14:29 | 09.05.16 г.
Проектът за модернизацията на спешната помощ зависи от КЗК

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще решава за обществената поръчка за подготовка на инвестиционния проект за обновяването на спешните центрове по оперативната програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.

Компанията, класирана на второ място от Министерството на здравеопазването – Консорциум „И Ем Ес“ ДЗЗД, обжалва класирането.

Припомняме, че в началото на тази година здравното ведомство обяви тръжна процедура за подготовката на проекта за модернизация на спешната помощ, която ще се финансира с европейски средства. За целта в програмата за регионално развитие са предвидени 85 млн. евро.

Фирмата изпълнител на поръчката трябва да обследва сградите на спешните центрове в страната – почти 200, и да подготви необходимите формуляри за кандидатстване за европейските средства за ремонтите. Изпълнителят трябва да подаде и формулярите за закупуване на 400 оборувдани линейки, част от тях високопроходими, и друго оборудване, необходимо за спешните центрове в страната.

На 26 април Министерството на здравеопазването е обявило класирането на участниците в обществената поръчка за подготовката на инвестиционния проект. На първо място е класирано обединението „Регионална здравна инфраструктура“, което събира 94,54 точки от 100 възможни и е определено за изпълнител на подготвителната част на проекта.

Консорциум „И Ем Ес“ ДЗЗД – фирмата, която обжалва решението на министерството, е втора с 81,46 точки. На трето място е класирано ДЗЗД „Обединение Трансекопроект“ със 74,364 точки, на четвърто – обединение „Профиинвест“ със 74,362 точки, а на последно – ДЗЗД Инвест Груп с 44,66 точки.

Четири фирми - „Консултанти на проект за СМП“, ДЗЗД „Подкрепа за спешна медицинска помощ“, ЕЖИС Воронда ДЗЗД и ДЗЗД "Консорциум Урбанико", са дисквалифицирани с мотив, че са предоставили технически предложения, които не отговарят на предварително обявените условия на здравното министерство.

Още новини от сектора на здравеопазването четете в Puls.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още