IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полимери

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Прочетете и втората и страница,не е много...

    Коментар


    • Да възродим темата!!!

      Коментар


      • Полимери

        Положението на работниците в Полимери е плачевно.Предколедното настроение от години го няма.На Банев му е виновна не държавата , а личната му алчност и непочтеност.
        В девненския завод работят 643-ма души, а преди няколко години те са били около 1500.От "Полимери" обещаха, че След Месец ще започне изплащането на задълженията към работниците. Сега всички дела били спрени по искане на Агенцията за държавни вземания. Към нея заводът има още близо 500 000 лв. задължения.
        Дъщерно предприятие на "Полимери" се строи в Иран, обяви Банев. Там е изнесено и оборудването, за което се шумя, че ще бъде нарязано. То е 13-годишно и с него не може да се произведе и грам конкурентен продукт, допълни той.

        Коментар


        • Полимери

          Според Караиванов инвестициите/по сметки на Банев/ в Полимери през тази година са 1,117 милиона лева.Караиванов иска ди ни каже,че кражбите тази година са били 1.117 милиона лева.Нещо което знаем,но какво мисли министерство на икономиката и най-вече НОИ?От къде са 11 милиона лева собствени средства на Банев за търга на Интертравълсървиз.

          Коментар


          • Полимери

            в пенсионното дружество

            Коментар


            • Полимери

              И аз съм от тях
              Чакам един дивидент от 1997 ( май тогава беше)
              За дивидента не знам, дали Полимери ще го дадат, на г-н Банев вяра не може да се има, дори и да го попитате колко е часа.
              Ето един прост въпрос към него : Къде са парите от капитала на " Полимери Ин " ?

              Коментар


              • Полимери

                Караиванов се шегува. Полимери и досега е раздавало дивидент. Попитайте акционерите му. Толкова много пари взеха....

                Коментар


                • Полимери

                  Това някаква шега ли е ?

                  Коментар


                  • Полимери

                    Полимери АД Девня ще завърши финасовата 2001-ва година със 600 хиляди лева печалба и ще раздаде за първи път след приватизацията си дивидент на акционерите. Това обяви изпълнителния директор на предприятието Димитър Караиванов. Мажоритарния собственик на Полимери – АКБ Форест ще работи вече с единно счетоводство за всички дружества, които притежава, заяви от своя страна Николай Банев – председател на надзорния съвет на АКБ. Договор за доставка на 300 тона етилен месечно от нефтената рафинерия в Бургас ще бъде подписан на 28-ми декември с Лукойл Блек сий увери Никалй Банев.Според него Полимери е на печалба заради производството на сода каустик, като произведената продукция е на стойност 32, 613 милиона лева.Според Караиванов инвестициите в Полимери през тази година са 1,117 милиона лева, задълженията на дружеството към 30.11.2001 са 8,117 милиона лева, а взиманията 13,317 милиона. Плановете за бъдещето, както можете да се досетите са повече от обнадеждаващи – започвам с това, че до края на 2002-ра година Полимери ще изненада борсите с първи пакет акции. АКБ ще се престурктурира във Финансово – индустриален концерн АКБ, като негов изп. Дир. ще бъде сегашния шеф на Полимери Димитър Караиванов. До един месец ще бъдат изплатени задълженията към Агенцията за държанвни взимания, като до момента са изплатени 70% от тях. Дългът към Булбанк, който по думите на Банев в момента е 5 милиона долара е разсрочен за 4 години при лихвен процент 9%. През идващата година Полимери ще произвежда съвсем нови продукти, като белина, трапезна сол ПВЦ-тръби и т.н., като това производство няма да е зависимо от външни доставчици. За разпространението и маркетинга ще се грижи новото дружество Полимери –Билд. Оперативната печалба за всички дружества под шапката на АКБ ще бъде около 20 милиона лева, бе категоричен Банев, който добави, че оборудването за Иран, все още не е изнесено, но АКБ задължително ще строи завод във офшорната зона Комейни в Иран. За проблемите на дружествата на АКБ Банев обвини правителството на Иван Костов, като каза, че за ФИК АКБ идват добри дни. Що се отнася до искането на СИ Банк за Русалка, Николай Банев с усмивка обяви, че СИ Банк няма да получи и стотинка от АКБ и това може да бъде сигурно.

                    Коментар


                    • Полимери

                      От заведените 6 дела срещу АКБ Форес, сме спечелили три, а останалите се въртят по стълбата на съдебното производство, заяви Хараламби Анчев - председател на надзорния съвет на Българска Холдингова Компания. Въпреки, че държи 27% от акциите на Полимери АД Девня БХК не получава никаква информация за ставащото в завода и не е канена на нито едно общо събрание, добави Анчев. Според Анчев, държавата има достатъчно основания да обяви Полимери в несъстоятелност и да развали сделката, с “АКБ Корпорация”, след което потърси стартегически инвеститор. Едно от тези основания е, че още при подписване на договора в активите на предприятието не са били вписани 5.6 млн. долара, които са били ползвани за първото плащане по кредита от Булбанк. Обявяването в несъстоятелност и търсенето на инвеститор е единственото решение за проблема на Полимери, заяви Хараламби Анчев. Според него освен укритите активи в размер на 5 милиона и 600 хиляди долара, друго основание сделката с АКБ Корпорация да се развали е друго нарушение - това, че Полимери е встъпил, като съдлъжник към Булбанк, наред с АКБ. Нарушение от страна на АКБ е и изнасянето на недовършени инсталации за производство на винилхлорид и поливинил-хлорид в Иран , на фактурна стойност 115 млн. долара, защото са на стойност над 50% от активите на предприятието. От АКБ заявиха, че за сега няма да отговарят на обвиненията, но ще го направят на нарочна пресконференция. АКБ не пожелаха да споделят също изплатен ли е дългът към Булбанк. Апропо все още се чакат “специалистите” от Круп Уде – Германия, с които ще строят химически концерн на базата на Полимери.

                      Коментар


                      • Полимери

                        "РАЗЛИКАТА между декларираните годишни доходи и придобитото имущество от догодина ще се облага с данък общ доход, съобщи заместник финансовият министър Атанас Кацарчев. Данъчните ще проверяват доходите на хората със скъпи къщи и автомобили, със сигурност няма да се занимават с дребни субекти, обясни той.
                        Предстоят промени в Данъчно-процесуалния кодекс, с които ще се конкретизират критериите на базата, на които се сравняват доходи и имущество, заяви зам.-министърът.
                        По-подробните критерии били необходими, за да може, когато се напише един акт и в него се доказва, че придобитото имущество е на много по-висока стойност, отколкото декларираните доходи, разликата да бъде облагаема.
                        Според Кацарчев при хората, упражняващи свободни професии, е най-голямото съмнение за доход и имущество. Ще се правят проверки и по сигнали, ако не са анонимни". /ПАРИ/
                        Дали г-н Кацарчев може да отговори как ще хване несъответствието между доходите и придобитото имищество и пари от лицето Банев.Или пак ще се хващат малките рибки упражняващи свободни професии.Такива като Банев са нанесли вреди на България в размери надвишаващи очакваните мио долара от МВФ източвайки предприятията на АКБ Форест и едва ли ще го потърси някой от данъчното т.к. едва ли го познават!?

                        Коментар


                        • Полимери

                          Подкрепям Коцев и изпращам нови факти,вече и за Русалка от последният брой на ДВ.Отново юридически лица в "управлението".
                          Добричкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 3 ТЗ вписва промени по ф. д. № 1345/91 за ВС “Русалка" - АД: заличава членовете на съвета на директорите Ивайло Георгиев Маринов, Евгения Златева Генчева, Николай Йорданов Банев и Иван Димитров Карабатаков; заличава представляващите дружеството Ивайло Георгиев Маринов и Евгения Златева Генчева; заличава прокуриста Георги Стойчев Тодоров; вписва съвет на директорите в състав “Трейд партнърс" - ООД, представлявано от Георги Стойчев Тодоров, “Агросет" - ЕООД, представлявано от Василка Илиева Стефанова, и “Би Ем Ем Трейдинг енд Инвестмънт Естаблишмънт", представлявано от Недялка Стоева Сандалска; вписва за представляващ дружеството Георги Стойчев Тодоров; вписва ново наименование - ВС “Русала" - АД.

                          Браво на Банев,отново тиква отпред познатите вече юридически лица !

                          Коментар


                          • Полимери

                            до ИнвесторБГ,
                            Уважаеми господа,от вашите последни новини се вижда,че изпълнителният директор на Булбанк е отказал информация за Полимери.Може ли да го послушате и да потърсите такава инфо от Полимери или АКБ Корпорация? С благодарност към Гено и с негово разрешение да припомним още веднъж интересните акционери в:

                            АКЦИОНЕРИ НА Холдингово акционерно дружество АКБ Корпорация АД, София
                            Полимери 63.67 % 2 534 464.00 лв.
                            Елма-Троян 10.22 % 406 965.00 лв.
                            АКБ-компания за инвестиции и сигурност 9.92 % 394 800.00 лв.
                            Стомана 8.96 % 356 665.00 лв.
                            АКБ Форес 0.25 % 9 900.00 лв.
                            Дженмарк аутомейшън (US) 0.20 % 7 891.00 лв.
                            Панайот Волов 0.03 % 1 000.00 лв.
                            Николай Й. Банев 1.00 % 100.00 лв.

                            Холдингово акционерно дружество АКБ Корпорация АД, София
                            ИМА УЧАСТИЕ В
                            Полимери 60.58 % 3 225 563.00 лв.
                            ЗКД 49.00 % 31 972.00 лв.
                            Хелио-Тур-С 42.04 % 64 656.00 лв.
                            Якова 41.63 % 21 496.00 лв.
                            Ер Слайд 39.79 % 30 217.00 лв.
                            Металпром 34.00 % 17 178.00 лв.
                            Електра 33.18 % 21 670.00 лв.
                            Русалка - ваканционно селище 31.98 % 28 054.00 лв.
                            Биоинвест 26.00 % 13 038.00 лв.
                            Панайот Волов 9.69 % 15 831.00 лв.
                            Стомана 9.01 % 321 220.00 лв.
                            Комбинат за обработка на цветни метали 9.00 % 72 592.00 лв.
                            Ловико-Млекопреработване 7.71 % 4 147.00 лв.
                            Първи май-Главиница 6.39 % 3 267.00 лв.
                            Костенец-ХХИ 5.12 % 12 087.00 лв.
                            Берое 5.06 % 22 850.00 лв.
                            Товарни превози-91 4.78 % 3 000.00 лв.
                            Рибовъдство 1.70 % 1 265.00 лв.
                            Лемекон 1.18 % 1 411.00 лв.
                            Гаранция-нет 0.30 % 6 088.00 лв.
                            Гаранция ПОК (АКБ форес социален) 0.07 % 3 750.00 лв.
                            Хан Крум 0.01 % 3.00 лв.
                            Асансьорни сервизи - София n.a. n.a.

                            Колко въпроси висят по-горе?

                            Коментар


                            • Полимери

                              Ето и факти от Троян.Друго предприятие на Акб Корпорация вървящо на зле е “Елма" - АД, гр.Троян: с членове на съвета на директорите “Биоинвест" - АД, София, и “Агросет" - ООД, София.
                              Биоинвест е явно също предприятие на Акб:
                              “Биоинвест" - АД: съвет на директорите в състав: председател -“Агросет" - ООД, представлявано от Дочка Колева Банева, зам.-председател - “Партнърс комерс" - ЕООД, представлявано от Богомил Марков Попов, и изпълнителен директор”АКБ - Индустрия" - АД, представлявано от Галина Тодорова Никифорова; дружеството се представлява от Галина Тодорова Никифорова като представител на изпълнителния директор “АКБ - Индустрия" - АД.

                              Коментар


                              • Полимери

                                Друга схема на Банев е управлението на дружествата да бъде от юридически лица,за да няма физически отговорни лица,за да има по-лесен контрол и за да се източва без проблеми.
                                “АКБ Корпорация" - АД е с едностепенна структура на управление чрез съвет на директорите; Дружеството е със съвет на директорите в състав: “Трейд Партнърс" - ООД, представлявано от Стефан Петров Досев, “Индустрия" ЕООД, представлявано от Василка Илиева Стефанова, и “Първи май" - АД, представлявано от Калин Стефанов Сутев. АКБ Корпорация се представлява от изпълнителния директор Стефан Петров Досев.
                                От 6.IV.2001 г. по ф.д. № 1158/98 вписа промени за “Динамо - Ин" - ООД: заличава като съдружници “Динамо - Сл" - АД, Сливен, и “Полимери - Ин" - ЕООД, София; вписа за съдружници “Гаранция Нет" - АД, София, “Къмпани Билд Комерс" - ООД, София, и “Балканкар-Ин" ООД, София.
                                “Къмпъни билд комерс" - ООД: заличава съдружниците “АКБ Корпорация" - ХАД, и Холдинг “Света София" - АД; вписва за съдружници “Динамо Ин" ООД, и “Балканкар - Ин" - ООД

                                Коментар

                                Working...
                                X