IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Старт-ъп компанията TaxiMe набра 500 хил. лева финансиране

Фирмата предлага мобилно приложение за бърз достъп до подбрани таксиметрови шофьори в града

16:11 | 05.02.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: TaxiMe</em></p>

Снимка: TaxiMe

Българската старт-ъп компания TaxiMe, предоставяща бърз достъп до подбрани таксиметрови шофьори в града, получи ново финансиране от инвеститори. То е в размер на 500 хил. лева и идва от два фонда за рискови инвестиции и от частни инвеститори, съобщават от фирмата.

Същевременно компанията разработва нови удобства за клиентите, като успоредно с това развива и нови транспортни услуги, твърди изпълнителният ѝ директор Христо Чернев.

По думите му допълнителните инвестиции в TaxiMe показват увереността на инвеститорите в нейния бизнес. Фирмата позволява бързо придвижване с такси в града, като работи само с подбрани таксиметрови шофьори от всички централи.

Тя е достъпна през едноименното безплатно мобилно приложение за Android и iOS. От него те могат да поръчат кола и системата изпраща най-добрият шофьор, който се намира наблизо, посочват от TaxiMe.

Компанията залага на персонални рейтинги на отделните таксиметрови шофьори, повлияни от коментарите, които клиентите оставят след края на своето пътуване. Фирмата посочва, че персоналният рейтинг се променя в реално време като е съобразен с качеството на работата на шофьора.

Задължително условие за шофьорите е да превозват пътниците на стандартната таксиметрова тарифа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 10
NickyDickinson
преди 9 години
Да ме прощавате, ама по какво се различава тази услуга от стандартните услуги за поръчка на такси? По нищо, даже напротив, по-тромава и непрактична е, защото наборът от "добри" шофьори е твърде ограничен, като се има предвид, че българският клиент въобще няма навика да прави оценка на своя доставчик на услугата/шофьора/, камо ли да я постне където и да е. Много евтин ПиАр си правят нещо от т.нар. "старт ъп". Не мисля, че има разумен инвеститор, който би си дал парите за това нещо. Ама нейсе, имали бол пари, платили, както казва Бай *** :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
TaxiMe
преди 9 години
Привет, ivasilev1,Благодарим за обратната връзка. Вероятно нещо се е случило при ъпдейт, защото хиляди хора поръчват бързо и пътуват комфортно с TaxiMe. Средното време за приемане на поръчка е 31 сек., а средното време за пристигане на шофьора е 4 мин. Моля, преинсталирайте TaxiMe приложението, би трябвало да заработи нормално. Ако имате нужда от допълнително съдействие, моля, пишете ни през TaxiMe приложението от бутона "Свържи се с нас" в менюто. Така ще ви съдействаме най-бързо.Благодарим и поздрави :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 11
ivasilev1
преди 9 години
Аз бях голям фен на приложението допреди няколко месеца, след което обаче започнах да чакам по три четири минути без резултат - нямат коли, никой не ти дава обратна връзка какво става. Един път чаках над 20 минути без резултат. Няма смисъл от такава "услуга". ТакиМи по български...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още