IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung възстановява редки метали от Galaxy Note 7

Компанията полага усилия да намали влиянието върху природата от изтеглените смартфони от проблемния модел

11:41 | 18.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics обяви днес, че планира да възстанови 157 тона редки метали от своите изтеглени от пазара смартфони Galaxy Note 7, в опит да намали влиянието върху природата от телефоните, които се възпламеняваха сами, предава Ройтерс.

В изявление компанията посочи, че плановете ѝ са да използва повторно компоненти, като модули за камери, чипове и екрани, като резервни части за устройствата, давани за ремонт. Освен това ще възстанови метали като кобалт, злато, сребро и меди от компонентите, които няма да бъдат използвани повторно.

Световният топ производител на смартфони се опитва да продължи напред след изтеглянето на премиум устройството Note 7 поради опасения за сигурността. Провалът с този смартфон коства на компанията 5,4 млрд. долара оперативна печалба.

Продажбите на флагмана Galaxy S8, пуснат на пазара през този април, са добри, твърдят анализаторите, като предполагат, че компанията се възстановява. Фирмата продаде 3,06 млн. Note 7 на потребители преди второто и финално изтегляне на устройствата през октомври, близо 2 месеца след пазарния им дебют.

Активисти за опазването на околната среда, като Greenpeace, призоваха Samsung да рециклира или да възстанови редките материали, използвани в изтеглените смартфони.

Южнокорейската фирма пуска модифицирана версия на Note 7 на вътрешния си пазар по-рано този месец, като част именно от усилията за рециклиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още