IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгийският купувач на "Девин" подаде уведомление за сделката в КЗК

Трансакцията вероятно ще приключи бързо, тъй като Spadel няма друг бизнес в България

11:17 | 13.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Белгийската компания Spadel е подала уведомление до Комисията за защита на конкуренцията за придобиването на дела на  Advent International в производителя и дистрибутор на бутилирана вода "Девин" АД, показва справка в регистъра на Комисията.

Сделката беше обявена в края на декември 2016 г. Сумата на трансакцията за мажоритарния дял в дружеството е 120 млн. евро.

Сделката вероятно ще приключи през първото тримесечие на тази година. Антимонополният регулатор вероятно ще даде одобрение бързо, тъй като белгийската група няма друг бизнес в България.

Advent придоби мажоритарния дял в Девин през 2009 г., когато дружеството беше публично, и по-късно го отписа от борсата. Миноритарни дялове в компанията имат трима от мениджърите на фирмата.

За седем години инвестиционният фонд добави много нови продукти, заради което продажбите на бутилиращата компания са се увеличили с 30%, а печалбата преди данъци и амортизации – повече от два пъти.

Spadel Group е производител на минерални и изворни води, както и на освежаващи плодови напитки. Компанията е лидер на пазарите в Белгия, Холандия и Люксембург и е със силни позиции във Великобритания и Франция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още