IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов пак обеща оставка на кабинета, ако ГЕРБ не вземе първия тур на изборите

На първия тур се състезават партиите, на втория се иска подкрепа, обясни премиерът

17:25 | 09.10.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов отново обяви, че ще подаде оставка на кабинета, ако ГЕРБ не е първа сила на първия тур на президентските избори. Той потвърди намерението си да се оттегли при откриването на кампанията на ГЕРБ в зала “Арена Армеец“ днес.

"На първия тур се състезават партиите. На втория се иска подкрепа - взема се, търси се, правят се или се залагат какви ли не коалиции. Ние трябва да сме първи на първия тур. Ако не сме, аз няма да ставам маймуна като Станишев, да седя после още и да викам "Ами тези избори не бяха за парламента", каза той. 

Борисов обяви и че самият той спира с толерантността към опонентите си.

"Ние вече няма да сме толерантни, защото те не отчетоха нашата толерантност. Както Георги Марков ме предупреждаваше, когато ние паднахме от власт, те ни налетяха като стършели. Ние им простихме, а трябваше да бъдат гонени докрай. Но сега се самозабравиха и почнаха да се опитват да кроят планове", каза министър-председателят, цитиран от “Фокус“.

Той обясни, че докато гледа какви глупости говорят опонентите на ГЕРБ, го хваща яд, че две години е бил толкова толерантен. Борисов обаче се обърна към кандидатите на партията Цецка Цачева и Пламен Манушев: “Не ме слушайте, вървете си по вашия път, защото вие сте добри хора“ и допълни, че оставя толерантността на тях.

Премиерът отново обясни основните успехи на кабинета. Той припомни събраните 3,4 млн. лв. от контрабанда.

“Затова ли е недоволна Корнелия, за кое страдат? Че в техния мандат събориха банките? Че им разплатихме борчовете. За тая мърлява София с гащите и сутиените пред кметството ли? За Северната тангента, за Южната дъга, за Западната? Забравихте ли? Как ще ви оправят? С кой лост генерал Радев ще оправи кметствата?", попита Борисов, видимо ядосан.

Лидерът на ГЕРБ отвърна и на коментарите, че Цецка Цачева е Бойко Борисов в пола. "Пола аз не съм слагал и не зная как изглеждам, но генерал в пола е по-смешно", каза той.

Той се обърна към симпатизантите и към кандидатите на ГЕРБ с призива да не вярват на лицемерието. “Никога няма да ви обикнат нито тези от БСП, нито тези от ДСБ, нито ние тях - каквото и да си говорим. Отвътре да не са зли поне”, каза още той.

Четете още в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
novak li sam
преди 7 години
Бойкоборисов на 6-ти ноември след изборите:Няма да подам никаква оставка. Радев, Дончева, Трайков, Каракачанов и другите проявиха нахалство да се кандидатират, поради което Цецка не беше избрана на първи тур. Какво съм виновен аз, за да подам оставка? Виновен е Орешарски, който също се кандидатира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
Lucifer
преди 7 години
явно иска следващия мандат никой да не му пречи, сигурен е в успеха си на велик вожд на племето и може би е на път да успее....защото всички опоненти са още по-кални до гуша в....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
ceneto
преди 7 години
*** глупостите......и за банките намери ли се виновен и ще се намери ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още