IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП внесе в парламента кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман

Хората ще имат сериозен защитник в нейно лице, заяви Атанас Мерджанов

12:52 | 15.07.15 г.
БСП внесе в парламента кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман

БСП официално внесе в деловодството на парламента кандидатурата на Мая Манолова за национален омбудсман. Днес изтича крайният срок за номинации, а тази на Манолова засега е единствената.

Кандидатирането на Манолова роди и ново наименование на длъжността на омбудсмана в парламента. В някои от парламентарните групи вече наричат поста "ОмбудсМая".

Предложението на БСП беше внесено от говорителя на социалистите Атанас Мерджанов, но негов автор е председателят на групата на левицата Михаил Миков.

"Г-жа Манолова е един от най-изявените юристи в Народното събрание, човек с широки контакти, активен участник в множество каузи по защита интересите на гражданите, успешен комуникатор с гражданските организации", защити кандидатурата й Атанас Мерджанов. Той изрази убеденост, че хората ще имат сериозен защитник в нейно лице. "Това е чест за БСП и ние се гордеем с това наше предложение", каза още говорителят на БСП.

Мерджанов обясни, че БСП очаква подкрепа за Манолова от всички парламентарни групи. Той припомни, че ключови представители на ГЕРБ вече са изказали одобрението си.

"Качествата на госпожа Манолова са достойни, не са случайни. Самият факт, че е единствена кандидатура, говори че е убедителна", каза още Мерджанов.

Той отрече с номинацията на Мая Манолова БСП да прави сделка или да решава вътрешни проблеми.

"Аз бих подкрепил Мая Манолова за омбудсман", заяви вчера пред БНТ председателят на правната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов. Тази сутрин по "Нова телевизия" председателят на бюджетната комисия в НС заяви, че парламентарната група на ГЕРБ още не е обсъдила кандидатурата на Манолова.

Димитър Делчев от Реформаторския блок уклончиво се въздържа от категорично мнение и заяви, че очаква всички кандидатури за поста.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още