IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България започва процедура за износ на плодове и зеленчуци към Китай

Пекин държи да се гарантира качеството и безопасността на продуктите

11:27 | 29.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
България започва процедура за износ на плодове и зеленчуци към Китай

България ще стартира процедура за износ на плодове и зеленчуци към Китай. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърa на земеделието Васил Грудев с представители на Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската Народна Република (ГАНКИК) в Пекин.

Освен процедурите за износ на плодове и зеленчуци, бяха коментирани и действията, които трябва да бъдат предприети, за да бъде разрешен вносът в Китай на българско мляко, млечни продукти, свинско и птиче месо, съобщи пресцентърът на МЗХ.

Грудев увери, че България е свободна зона от класическата чума по свинете, и че китайската страна ще получи необходимите документи за това.

„Целта е не само да стъпим на китайския пазар, а и да запознаем потребителите с българските продукти“, посочи още той.
По време на срещата българската страна предостави въпросник за анализа на риска при внос на тютюн в Китай.

От Генералната администрация за надзор информираха, че за тях е важно на първо място качеството и безопасността на продуктите. С увеличаване на потреблението на китайския потребител се увеличава и необходимостта от различни пресни продукти.

Васил Грудев увери за възможността да бъдат ускорени процедурите, с които повече български качествени продукти да достигнат до китайския пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още