IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатът Живко Мартинов напуска парламента*

Добричкият народен представител стана известен с разкритията, че е изнудвал бизнесмен за 4 тона суджуци под претекст, че са за премиера Бойко Борисов

08:34 | 26.07.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви вчера на пресконференция в Добрич новите временни ръководства на областно и общинско ниво на партията. <em>Снимка: БТА</em></p>

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви вчера на пресконференция в Добрич новите временни ръководства на областно и общинско ниво на партията. Снимка: БТА

Парламентът прекрати предсрочно пълномощията на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, който стана известен с аферата "Суджукгейт", съобщава БНР.

За оставката гласуваха 170 народни представители, трима бяха "против", а седем се въздържаха. Гласуването мина без дебати в пленарната зала. 

Добричкият народен представител стана известен с разкритията, че е изнудвал бизнесмен за 4 тона суджуци под претекст, че са за премиера Бойко Борисов.

Вчера Мартинов официално депозира оставката си, а преди това даде депутатския си имунитет, за да може да започне съдебно дело срещу него.

Специализираното звено "Антикорупция" в Добрич разследва Мартинов още за опит за лично укривателство, изнудване и принуда на орган на властта.

Областното ръководство на ГЕРБ временно ще бъде оглавено от депутата Пламен Манушев, а общинското от Красимир Николов, който е и заместник-областен управител на Добрич. Информацията съобщи вчера на пресконференция в Добрич председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Заради аферата премиерът Бойко Борисов поиска вчера цялото ръководство на партията в Добрич да бъде сменено. В момента прокурори от звено „Антикорупция” са в града и разпитват свидетели. 

*Обновена към 9:38 ч. с резултатите от гласуването в пленарна зала. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
SeoKungFu
преди 6 години
Петолъчка върху изглеждащата разранена буква "Б" за "България" - слочаеност ? На дали !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още