IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Допълнителен формуляр ще уточнява цената на здравните манипулации

Листът ще помогне на здравното министерство и на пациентите да се ориентират в извършените дейности

15:38 | 10.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Пациентите ще получават допълнителна информация за това какви манипулации са им правени по време на лечението в болница. Това ще става чрез формуляр, който ще придружава епикризата, стана ясно на среща на вицепрезидента на КНСБ и председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването д-р Иван Кокалов с вицепремиера и служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев.

Документът ще изисква подпис на пациента и в него ще бъдат описани всички дейности с техните цени. Листът ще помогне на здравното министерство и на хората да се ориентират дали клиничните пътеки са подценени, или надценени, уточняват в съобщение от КНСБ.

Очаква се скоро да бъде свикано заседание на отрасловия съвет, на което да бъдат обсъдени възможностите за увеличаване на заплатите в звената, които се финансират от бюджета на Министерството на здравеопазването.

Вече е определен и представителят на ведомството в отрасловия съвет, заяви д-р Кокалов.

До края на февруари предстои подписването на Национален рамков договор. Официално преговорите по сключването на споразумението за медицинските дейности за 2017 г. между Надзорния съвет на НЗОК и Лекарския съюз ще започнат през следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още