IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова прие оставката на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска

Бояджийска ще бъде заместена в Столичната община от зам.-кметовете Дончо Барбалов и Ралица Стоянова

11:10 | 08.12.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

Столичният кмет Йорданка Фандъкова прие оставката на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска, съобщи БНТ.

"За мое голямо съжаление преди два дни зам.-кметът по екология Мария Бояджийска донесе своята оставка при мен. Водихме разговори, опитах се да я убедя, но тя има своите лични причини да подаде оставка", заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова в Столичния общински съвет в коментар на оставката на зам.-кмета.

За подадената оставка на зам.-кмета по екология на Столичната община стана ясно вчера. Мотивите, посочени в молбата й, са лични. По информация на БНТ оставката е свързана с инцидента в завода за третиране на отпадъци отпреди няколко дни, при който загина общ работник. Тогава от длъжност беше освободен директорът Николай Савов заради невъзможност да организира работата. В завода тече и проверка на условията за безопасност на труда.

Днес Фандъкова заяви, че оставката на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска не е във връзка с проверките и инцидентите в завода за отпадъци. Директорът на завода за отпадъци бе отстранен заради системни проблеми с организацията на работа и пренебрегване на правилата на труд. Не приемам спекулации в това отношение, заяви кметът.

И допълни, че отговорност на Бояджийска е било успешното завършване на завода за отпадъци, с което тя се справила. Целият проект беше оценен високо от Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка, допълни кметът.

“Повече от десет години Бояджийска работи за София. Тя е човек, който остави много добри резултати в Столичната община, които рядко се постигат”, посочи Фандъкова. По думите й Бояджийска реализирала успешно най-големия проект по ОП "Околна среда" с изграждането на три инсталации за отпадъци, с което се сложи край на кризата с боклука. Това е човекът, който беше начело на цялостната промяна в политика на Столичната община по отношение на битовите отпадъци, каза още Фандъкова. Това е човекът, благодарение на който Бойко Борисов като кмет прекрати монопола върху почистването на София. Мария Бояджийска реконструира множество паркове и градини и промени напълно облика на София в положително отношение, посочи Фандъкова.

"Благодаря ѝ лично, вярвам че ще можем да разчитаме на нея, за да се включи в работата по някои от бъдещите проекти на София", допълни кметът.

Мария Бояджийска ще бъде заместена в Столичната община от заместник-кметовете Дончо Барбалов и Ралица Стоянова.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
boris.tsvetkov.37
преди 7 години
ПОЗИЦИЯна общинския съветник от БСП Борис Цветков, изразена на пресконференция на БСП, зала 2 на Столична община, 9.12.2016 г.С размера на такса смет продължава да се бърка в джоба по-дълбоко от необходимото на гражданите и на фирмите в столицата:- от СО не могат да защитят за какво точно им трябват парите, защо събраните и предвидени в бюджета средства не са изразходвани (например от предвидените 850 000 лв. за 2016 г. за изграждане на жп връзка към завода за *** са разходвани 0 лв., по другите пера също има сериозни разминавания, а единственото на 100% усвоено перо е закупуването на 5 високопроходими автомобили за СИ не високопроходима техника за почистване, а високопроходими леки автомобили при това 5. Добре е, че поне и с тях не сме видели да се движи премиера в оставка.)- продължават да не приемат нашите мотивирани предложения за намаляване на размера-промила и за 5% отстъпка за плащане на цялата такса в началото на годината (тази отстъпка съществува за данък сгр
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още