IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК заподозря "Техем" в злоупотреба с господстващо поведение

Дружеството не е предложило равни условия на своите клиенти в различните градове от страната, твърдят от ведомството

16:03 | 01.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КЗК заподозря "Техем" в злоупотреба с господстващо поведение

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предяви твърдения за извършени нарушения на една от компаниите на дялово разпределение на топлинна енергия - „Техем Сървис“, става ясно от съобщение на сайта на регулатора.

Комисията е установила, че компанията предлага различни ценови и търговски условия на своите клиенти за един и същи вид договори - само в някои градове клиентите са имали възможност да изберат дали да купят, или наемат индивидуалните топломери. 

По този начин потребителите на „Техем“ в градовете с централизирано топлоснабдяване са поставени в неравноправно положение, отбелязва регулаторът.

Данните сочат още, че за определен период дружеството е прилагало различни ценови условия на територията на Пловдив спрямо останалите градове.

От Комисията допълват, че „Техем“ има право да се защити – да представи писмени възражения или да бъде изслушана по предявените твърдения, в срок от 30 дни. Определението за извършените нарушения обаче не подлежи на обжалване.

Потърсени за коментар от Investor.bg, от компанията обясниха, че все още очакват да получат официалната документация по казуса, за да преценят какви действия да предприемат. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още