IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огнян Герджиков назначи още четирима зам.-министри

Трима от тях - Лазар Лазаров, Георги Тодоров и Мая Тодорова, са заемали същия пост и преди

15:17 | 01.02.17 г.
<p>
	Служебният премиер Огнян Герджиков.<em> Снимка: БТА</em></p>

Служебният премиер Огнян Герджиков. Снимка: БТА

Служебният премиер Огнян Герджиков назначи още четирима зам.-министри - на труда и социалната политика, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на културата и на младежта и спорта, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Предложенията за назначенията са на самите министри, става ясно от съобщението.

За зам.-министър на труда и социалната политика е назначен Лазар Лазаров, който беше зам.-министър в три предишни правителства. В момента е директор на Фонд „Условия на труд“ в социалното министерство.

За зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е назначен Георги Тодоров, който в периодите август-ноември 2014 г. и юли 2013 – август 2014 г. заемаше същия пост.

През годините е работил на различни позиции в транспортното министерство, а към момента е частния сектор.

Мая Тодорова, която заемаше същия пост в периода 2013-2014 г., става зам.-министър на младежта и спорта. Тя е работила като главен експерт в Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“.

Боряна Христова, бивш директор на Националната библиотека в периода 1998-2016 г., става зам.-министър на културата. В момента тя е професор в Катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика“ към Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Припомняме, че Огнян Герджиков вече попълни екипа на вътрешния минитсър Пламен Узунов с трима заместници. Той назначи и един зам.-министър на външните работи и двама на отбраната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още