IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При минаване на президентското вето ПФ напуска коалицията

По неофициална информация се очаква днес пленарната зала да отхвърли ветото на Росен Плевнелиев

10:49 | 18.05.16 г. 1
При минаване на президентското вето ПФ напуска коалицията

Патриотичният фронт взе официално решение за напускане на управляващото мнозинство, ако ветото на президента върху ограниченията за гласуване в чужбина мине в парламента, предаде Dnes.bg.

На заседанието на групата на патриотите късно в сряда народните представители на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са обсъдили темата и са решили единодушно, че излизат от властта. Това показва протокол от заседанието на групата.

От става ясно, че 16-те присъствали народни представители са гласували "За" излизане от властта. "Против" и "Въздържали се" няма.

Вчера ветото преодоля първата бариера - то бе подкрепено от депутатите в правната комисия. Срещу него бяха само избраниците на ПФ. Така правната комисия  предлага на депутатите да не приемат повторно промените в ИК и да проведат ново обсъждане на оспорените от държавния глава разпоредби. 

По неофициална информация обаче се очаква днес пленарната зала да отхвърли ветото на президента и да остави ограниченията за гласуването в чужбина.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Внимаайте значи с играта на нерви, че и на Баце мое да не му издържат!:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още