IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция обяви търг за отпечатване на винетки от 2018 до 2022 г.

Прогнозната стойност на поръчката е 35 млн. лева без ДДС

16:19 | 10.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Докато държавната администрация умува как точно да продължи с обществената поръчка за въвеждането на тол системата – дали като пусне нова процедура, или като удължи срока на сегашната, която се обжалва непрекъснато, откакто е обявена, Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви търг за отпечатване на винетни стикери за периода 2018-2022 г.

Първоначалните планове на властите предвиждаха тол системата да заработи от 2018 г. Заради постоянните обжалвания обаче това изглежда все по-нереалистично.

В края на миналата седмица министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи, че и Комисията за защита на конкуренцията, и Върховният административен съд са отхвърлили и последната порция жалби срещу поръчката за тол таксите. В момента ведомството и пътната агенция обмислят как точно да продължат с процедурата – като се удължи срокът или като се пусне нов търг.

Още винетки

Агенция „Пътна инфраструктура“ очаква за периода до 2022 г. да са необходими около 50 млн. винетки, вижда се от документацията на поръчката.

Предвижда се процедурата да се проведе на два етапа – предварителен подбор на кандидати, след което само посочени от Агенцията фирми ще подадат оферти.

Основно изискване е кандидатите да притежават разрешение/удостоверение за достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ) с минимално ниво на класификация „Поверително“ и наличие на регистратура за класифицирана информация.

Прогнозната стойност на поръчката е 35 млн. лева без ДДС. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още