IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Ремонтно" лято и тази година в София

Работата по бул. "Гоце Делчев" е приключила и движението ще бъде възстановено на 10 юни в двете локални платна

15:37 | 31.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Десет са ключовите големи обекти, по които ще се работи тази година в София, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на представянето на графика на инвестиционната програма на града.

Тя уточни, че малките улици ще се ремонтират по друга линия.

След броени дни, на 4 юни, започва ремонтът на бул. „Дондуков“. Натоварената софийска артерия няма да бъде затворена изцяло, обеща още Фандъкова. Тя изрично подчерта, че този обект „не може да се бави повече“. Все още обаче се чака решението на министъра на културата дали да се запазят паветата на булеварда или да се подменят с асфалт.

Столичният кмет призна, че се надява паветата да останат, но това пък щяло да възпрепятства изграждането на велоалея на пътното платно.

След 15 юни ще започне изграждането на разширението на бул. „Монтевидео“ при Нов български университет, стана ясно още на пресконференцията. Градоначалникът на столицата изрази надежда, че това ще подобри трафика в района.

Друг ключов обект за тази година е изграждането на локалните платна на Северна скоростна тангента. Очаква се следващата седмица там да започнат работа екипите на „Софийска вода“. 

„Започва и ремонтът на бул. „Владимир Вазов“ при стария мост „Чавдар“, а в края на юни ще започне рехабилитацията на бул. „Прага“, ще се работи по бул. „Овча купел“, по бул. „Цар Борис Трети“, довършва се улица „Богатица“. Друг важен обект е ремонтът на бул. „България“. Ще се работи по мостовото съоръжение при Околовръстното шосе, което е при подходът за бул. „Бояна“, каза още Йорданка Фандъкова.

Предстои да бъде довършен и подлезът на бул.„България” и „Иван Гешов”. Тя е категорична, че Столичната община има пълна готовност да работи по тези проекти и ще направи всичко възможно ремонтните дейности да приключат до 15 септември.

Изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев пък обеща, че движението през тунела по бул. "Васил Левски" също ще бъде пуснато това лято.

По бул. "Гоце Делчев" работата е приключила и движението ще бъде възстановено на 10 юни в двете локални платна, които излизат на бул. "Цар Борис Трети", добави още той.

Инвестиционна програма на Столичната община за 2017 г. е в размер на 435,18 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още