IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рокада на върха в Агенцията по заетостта

Новият директор Асен Ангелов е доктор по икономика от Стопанската академия в Свищов

18:48 | 06.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Рокада на върха в Агенцията по заетостта

Асен Ангелов е новият изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, съобщи пресцентърът на социалното министерството. Той е назначен със заповед на министъра на труда и социалната политика от днес.

В съответствие със Закона за администрацията и Устройствения правилник на Агенцията по заетостта, съгласувано с премиера Пламен Орешарски, Камелия Лозанова е освободена от длъжността изпълнителен директор на агенцията, считано от 6 декември. 

Асен Ангелов е доктор по икономика от Стопанска академия "Д.А.Ценов" – Свищов, и магистър по международни икономически отношения от Университет за национално и световно стопанство – София. Специализирал е финансов мениджмънт и анализ в Делауерски университет в САЩ. Има дългогодишен управленски опит в сферата на европейските фондове и международните проекти, пише БТА.

В периода 2005-2008 г. е заемал ръководни постове в Агенцията по заетостта като началник сектор "Предприсъединителни фондове" и началник на отдел "Програми и проекти". Работил е като нещатен експерт към 40-то Народно събрание на България в областта на синхронизацията и адаптацията на българското законодателство спрямо европейските директиви и евроинтеграционните процеси.

В периода от юни 2008 г. до март 2009 г. е заемал длъжността главен и административен секретар на Държавен фонд "Земеделие". 

Владее отлично английски език.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ivan_gk
преди 10 години
Поредното нагло назначение с "наши хора" с опит в корупционните практики!НАГЛЯРИ!!!http://***.bulgaria-***/category/scandal/investigation/article/post1544.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още