IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на туризма от 7-10% на годишна база очаква Ангелкова за 2017 г.

Министърът на туризма обяви, че през първите шест месеца в държавната хазна са постъпили над 2 милиарда и 400 милиона лева

20:16 | 23.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

До края на годината очакваме ръст на туризма между 7 и 10 на сто в сравнение с 2016 година и ще бъдат реализирани повече от 5 700 000 нощувки. Това съобщи пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според данните през първите шест месеца в държавната хазна са постъпили над 2 милиарда и 400 милиона лева приходи, което с 13 на сто повече от предходната година.

По оценка на големи туристически компании България все повече се превръща в дестинация, предлагаща качествен туризъм, вместо ниско тарифни услуги. Някои от тях са изразили намерения да изграждат петзвездни хотели у нас.

"Необходимо е да се определи статута на нашите национални курорти, както и дейностите, които могат да се извършват в тях. Да се разграничат местата за семейна почивка, за културно-исторически туризъм или на съчетание от двете, на парти-дестинации и друг вид отдих", каза Ангелкова.

До края на годината у нас ще бъдат разкрити 11 винено-кулинарни маршрута, което е в резултат на високия интерес на чуждите туристи към вътрешността на страната ни, отбеляза тя.

Министър Ангелкова бе на посещение в Националния археологически резерват "Тракийски и античен град "Кабиле" край Ямбол. Резерватът е носител на специалната награда "Изборът на българите" на Министерството на туризма през миналата година. Той спечели най-висока подкрепа при онлайн гласуването в конкуренция с общо 150 туристически обекта в цялата страна.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Otka4eni reformatori
преди 6 години
"По оценка на големи туристически компании България все повече се превръща в дестинация, предлагаща качествен туризъм, вместо ниско тарифни услуги." Особенно в Слънчев Бряг..........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още