IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сериозни санкции за снегопочистващи фирми при несвършена работа готви Фандъкова

Ако фирмата допусне над 5% от територията, която й е възложена, да остане непочистена, няма да получи заплащане

13:35 | 22.10.14 г. 1
Сериозни санкции за снегопочистващи фирми при несвършена работа готви Фандъкова

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова заяви, че ще има сериозни санкции на снегопочистващите фирми, които ще обработват София през тази зима, при неизпълнение на задълженията им качествено.

Ако фирмата допусне над 5% от територията, която й е възложена, да остане непочистена, няма да получи заплащане, независимо, че другите 95 процента са почистени. Това каза Фандъкова, цитирана от БТА.

По думите на столичния кмет въпросът е до контрол, който ще бъде сериозен.

„Фирмите знаят това правило и се надявам да положат всички усилия да си свършат качествено работата. За разлика от държавата ние сме си направили сметката, така че средства в бюджета на общината за зимно почистване има“, отбеляза кметът на София.

Тя припомни, че от няколко години функционира джипиес система, която в реално време следи работата на фирмите. Те са длъжни при прогноза за снеговалеж предварително да излязат на над 60 точки в София, за да се
подготвят и да започнат обработката на пътищата навреме.

Фандъкова каза, че първо се почистват големите булеварди, по които се движи масовият градски транспорт, едва след това при необходимост се влиза в по-малките улици.

Приключила е проверката на фирмите за снегопочистване, които работят на територията на Столичната община, каза още кметът. Установена е пълната им готовност като налична техника и материали за обработка на улиците.

Вчера от  Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха, че са осигурени средства за зимната поддръжка на републиканската пътна мрежа, но за подготовката й за зимния период са нужни 15 млн. лв. Средствата са необходими за частични ремонти на асфалтовото покритие, за изграждане на мантинели и хоризонтална маркировка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още