IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стратегически инвеститори в региона на Пловдив получиха отличия от Общината

Сред топ инвеститорите са представители на индустриалния бранш и фирми от ИТ и аутсорсинг сектора

13:08 | 14.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Част от наградените инвеститори</p>

Част от наградените инвеститори

13 компании бяха отличени от Община Пловдив като ключови инвеститори за региона за последната година. Кметът инж. Иван Тотев връчи отличията по време на бизнес форума „Пловдив 2020 – какво е нужно за развитието на индустрията, културния туризъм и инвестициите”, организиран от изданията „24 часа“ и „Труд“ съвместно с Общината.

Сред топ инвеститорите са както представители на индустриалния бранш – компаниите ABB Bulgaria, АТАРО КЛИМА, Biofresh, КЦМ 2000 Груп, ЛИБХЕР-Хаусгерете Марица, Magna Powertrain, SЕNSATA Technologies и ТРАКИ, така и фирми от ИТ и аутсорсинг сектора - ПРОГРАМИСТА, Reward Gateway, Speedflow, Telus International Europe и 60К.

В последните години Пловдив бележи значителни успехи в икономически план. Според кмета инж. Иван Тотев това се дължи на географското положение на града и региона, целенасочената политика на местната власт и на държавата, наличието на образовани кадри и на добра инфраструктура. Всичките тези условия, събрани на едно място, привличат инвеститори, а те от своя страна подпомагат местната икономика и повишават качеството на живот. Именно това е причината Общината да изкаже признателност към компаниите, които имат ключов принос за подема на региона и града.

По време на бизнес събитието участие взеха Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Николина Ангелкова, министър на туризма, и Божидар Лукарски, министър на икономиката. Те също изказаха мнение, че Пловдив все по-убедително се налага като топ дестинация за ИТ и аутсорсинг бранша, а Тракия икономическа зона е успешен пример за привличане и задържане на инвеститори от индустриалния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още