IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодор Табаков е новият представител на работодателите в УС на Сребърния фонд

Членът на Изпълнителния съвет на БТПП заменя Иван Кралев, който е член на УС на КРИБ

12:54 | 16.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Тодор Табаков е новият представител на работодателите в УС на Сребърния фонд

Тодор Табаков заменя Иван Кралев като представител на работодателите в Управителния съвет (УС) на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна реформа, известен с наименованието Сребърен фонд. Това реши Министерски съвет на провелото се днес заседание, съобщават от правителствената пресслужба.

Изменението се налага от ротационния принцип, възприет за излъчване на представител на национално представителните организации на работодателите в УС.

За 2016 г. излъченият нов представител е членът на Изпълнителния съвет на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Тодор Табаков. Той заменя Иван Кралев, който е член на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

УС на Сребърния фонд е 9-членен, като негови председател и заместник-председател по право са министърът на финансите и министърът на труда и социалната политика. В случая това са Владислав Горанов и Ивайло Калфин. Те участват по право в него.

Членовете, които трябва да са с подходящ образователен ценз и професионален опит, се назначават и освобождават с решение на Министерски съвет. МС определя и разходите за възнаграждения на УС на Сребърния фонд.

В края на ноември 2015 г. общият паричен ресурс на фонда е 2,534 млрд. лв. Размерът му е непроменен от май насам, когато в него постъпиха 88,62 млн. лв. Средствата са оформени в седмичен депозит при Българска народна банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още