IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се проектант и строител на тунела край Железница на магистрала "Струма"

Изпълнител на пътния участък от Благоевград до тунела "Железница" е обединението ДЗЗД „АМ Струма 3.1“

15:30 | 01.12.15 г. 1
Търси се проектант и строител на тунела край Железница на магистрала "Струма"

Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ е обявила обществена поръчка за проектиране и строителство на късия тунел при с. Железница, който е част от участъка от лот 3.1 от Благоевград до Крупник.

Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 250 млн. лева без ДДС. Финансирането на проекта е осигурено от оперативната програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Оферти за участие в процедурата могат да се подават до 25 януари 2016 г. Постъпилите предложения ще бъдат отворени публично на 26 януари 2016 г.

Тунелът „Железница“ е с дължина от около 2 км. Изпълнителят трябва да проектира и изгради освен съоръжението и прилежащите му предпортални площадки с обслужващи пътни връзки и две мостови съоръжения с обща дължина около 700 м.

Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ вече избра изпълнител на пътния участък от магистралата, част от лот 3.1 Благоевград – Крупник. Това е обединението ДЗЗД „АМ Струма 3.1“, което получи оценка от 89,84 точки.

Компанията е отстранила „Обраскон Хуарте Лаин“ АД от процедурата, защото компанията не е декларирала на първия етап, че възнамерява да възлага основни дейности от строителството на подизпълнители. Част от информацията по поръчката освен това компанията е подала на чужд език.

Лот 3.1 е част от лот 3 на магистрала "Струма" от Благоевград до Сандански, който трябва да бъде изпълнен до 2022 г. В момента правителството се опитва да намери алтернатива на дългия 15-км тунел, който попада в лот 3.2 и беше заложен в първоначалния проект на този участък от магистралата, за да спести средства от новата оперативна програма за транспортна инфраструктура, които да бъдат пренасочени към други проекти.

Обединението „Лот 3.2 Проект“, в което участват „Пътпроект- 2000“ ООД, „Биас – М“ ЕООД, „Геотехника – АБС“ ООД, „Бондис“ ООД и „Свеко Енергопроект“ АД, ще проектира алтернативното трасе, което се предвижда да е със система от мостове, виадукти и къси тунели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
MilenG
преди 8 години
Защо не зададете на министъра по рег. развитие въпроса как Норвегия направи през 2000 година 24.51 км тунела Лардал т.е. 12 пъти по дълъг заедно с прилежащата инфраструктура за 113 млн. долара. Нещо на кражба прилича всичко което правим. Ето и линк към уикипедия относно стойноста: https://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A6rdal_Tunnel
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още