IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В ЦИК е подадена една оферта за доставка на машини за гласуване

Фирмата кандидат твърди, че има необходимия софтуер и може да осъществи доставката

19:07 | 22.02.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

В Централната избирателна комисия (ЦИК) е подадена една оферта за доставка на устройства за машинно гласуване - на компанията "Лирекс БГ" ООД, съобщи пред журналисти Мартин Райков, член на ЦИК и председател на комисията за разглеждане на обществената поръчка за доставка на машини за гласуване.

Офертата е постъпила в 16:17 часа днес, предава БТА. Крайният срок за подаването на оферти беше 17:30 часа.

Предстои преглед на техническите параметри на офертата и чак сред това ще се обсъждат финансови параметри. Това е състезателна процедура с договаряне, уточни Александър Андреев, член и говорител на ЦИК.
Манол Илиев, управител на "Лирекс БГ", каза, че в компанията ще направят всичко, за да може тази процедура да завърши успешно. Той избегна отговорите на въпроси по всички търговски детайли на предложението.

Такава поръчка от близо 13 хил. машини са колона около два километра от ТИР-ове за доставка на устройствата. Те могат да бъдат произведени за пет работни дни, но компонентите за тях могат да бъдат проблем, допълни той.

Предложението на фирмата ще е за машини ново производство, каза Илиев.

"В деня когато чухме, че е излязло решението на Върховния административен съд, получихме пратка с такава машина, тя беше предназначена за друга държава, където ще има избори през есента. Това беше пълна случайност, но ние имаме необходимия софтуер за гласуване, само за ден той беше изваден от архива и проверен според изискванията за гласуване в България и за съответната машина. От тази гледна точка сме напълно готови", каза той.

Фирмата работи в сферата на информационните технологии от 25 години и досега е имала много проекти и в България, и в чужбина, подчерта Илиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
karadjata
преди 7 години
Някой бивш комунист и голям връзкар ще направи купища пари от тази поръчка в последния възможен момент. нищо ново под слънцето за Българската ни политическа олигархични престъпна и крадлива Българска класа. Е разбира се сметката пак е за простия Български народ, който за пореден път ще бъде прeeбан, НО ТАКА МУ СЕ ПАДА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още