IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна ремонтът на виадукт „Елешница“ на магистрала „Хемус“

Изпълнител е „Автомагистрали“ ЕАД

18:35 | 11.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Започна ремонтът на виадукт „Елешница“ на магистрала „Хемус“ с осигурени от правителството в средата на април средства за пътища и съоръжения, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Ще бъдат ремонтирани два тунела и три моста.

Ще бъде ремонтирано платното за Варна при 15-ти км на автомагистралата. По време на строително-монтажните работи трафикът ще преминава двупосочно в обновеното през миналата година платно за София. Затвореният участък е 2 километра. Възстановителните дейности започнаха днес и ще продължат приблизително шест месеца.

Ремонтът се състои в подмяна на асфалтовата настилка и хидроизолация, ремонт на тротоарни конзоли, изграждане на  отводнителна система, подмяна на мантинели и саниране на стълбовете.

Виадуктът е пуснат в експлоатация през 1979 г. Оттогава до миналата година, когато беше извършен ремонт на платното за София, строително-ремонтни работи на моста не са извършвани. Той е с дължина 646 метра, а най-високият му стълб е 51 метра, а най-ниският – 5 метра.

Превантивният ремонт на съоръжението ще бъде изпълнен от „Автомагистрали“ ЕАД.

С предоставеното финансиране до края на май ще започнат и ремонтите на тунелите „Витиня” и „Ечемишка” на магистрала „Хемус”.

Започва и възстановяването на виадукта при 41-ви километър на автомагистралата, между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“, където са установени разрушения в активната лента преди празниците.

Утре е началото на строителните работи на съоръжението над река Стряма при 136-ти км на магистрала „Тракия“, в област Пловдив. Ще се ремонтира платното от Бургас за София. Строителните дейности по „Тракия“ трябва да завършат до средата на юли.

Ремонтът на платното от София за Бургас при моста над Стряма ще започне през септември, за да не се затруднява трафикът през активния туристически сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още