IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапурска компания придоби 49% дял в Rolling Stone

Rolling Stone и BandLab ще създадат дъщерно дружество в Сингапур

13:47 | 26.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Базираната в Сингапур музикална компания BandLab Technologies придоби 49% дял в историческия музикален бранд Rolling Stone, включително списанието и неговите дигитални активи, пише Wall Street Journal.

Условията по сделката не са разкрити. Тя обаче не включва прехвърляне на собственост към Wenner Media, компанията майка на Rolling Stone.

Сделката идва в момент, в който много издатели се опитват да разширят портфолиото си, за да станат по-малко зависими от рекламните приходи от печатни издания. Time Inc., най-големият издател на списания в страната, сключи редица сделки, с които цели разширяването на своя бизнес с дигитална реклама.

Рекламните страници в Rolling Stone се свиха с 14% между януари и август спрямо същия период година по-рано, сочат данни, предоставени от говорител на компанията.

Инвестицията на BandLab предоставя на Rolling Stone възможността да разшири дейността в сферата на събитията на живо и мърчъндайза в Азия – области, в които BandLab има опит. Нейният основен продукт е дигитална платформа за създаване и споделяне на музика.

"Всички се опитват да разберат новия бизнес модел“, коментира Гъс Уенър, който ръководи дигиталните операции в Wenner Media и съблюдава рекламните продажби и маркетинга.

Планира се Rolling Stone и BandLab да създадат дъщерно дружество в Сингапур, наречено Rolling Stone International. Бизнесът, който ще включва 12 международни лиценза за Rolling Stone, ще се ръководи от Менг Ру Куок, 28-годишният съосновател и главен изпълнителен директор на BandLab. 

Куок заяви, че разглежда партньорството като венчър, който ще се разраства с времето. „Не идваме като традиционен инвеститор с краткосрочен план“, посочва още той.

През август уебсайтът на Rolling Stone привлече 17,7 млн. уникални посетители от САЩ, което е с 59% повече спрямо две години по-рано, сочат данни на comScore.

Още новини за технологии можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още