IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Велико Търново е третата най-изгодна туристическа дестинация в света

Старата столица е единственото населено място от България в топ 100 на класацията

16:45 | 29.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Велико Търново е третата най-изгодна туристическа дестинация в света. Това сочат резултатите от класация на интернет портала за сравняване на цените на хотелите trivago.

Старата столица е единственото населено място от България в топ 100 на класацията. Тя е изготвена въз основа на алгоритъм, който обхваща ценовия индекс и хотелския рейтинг. Така по съотношение между качеството и цената на предлаганите в града туристически услуги Велико Търново заема престижното трето място в класацията.

Данните са представени по процентова скала до 100 и показват най-добрите комбинирани резултати от средната хотелска цена за нощувка в стандартна двойна стая и средната потребителската оценка за всички налични хотели в дадена дестинация.

Хотелиерите в старата българска столица през миналата година са оценени и като най-гостоприемните от потребителите на базирания в Дюселдорф портал, който сравнява цените за настаняване в повече от 700 000 хотела от над 175 сайта за резервации по целия свят.

Най-силно в класацията на trivago е представянето на Китай с общо пет дестинации. Три от тях са в топ 10 – Фенхуан, който е класиран на първо място, както и Пиняо и Дали съответно на пето и десето място.

С по четири представители участват Италия, Испания, Индия и Русия, с по три - Турция, Унгария, Хърватия, Чехия и Полша.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Nathan
преди 8 години
Чудя се дали Expedia плащат за тази реклама или Инвестор я правят безплатно!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още