IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ отпусна 17,1 млрд. долара за Украйна

Парите ще бъдат освобождавани на траншове в продължение на две години, като първият (3,2 млрд. долара) е преведен незабавно на Киев

09:28 | 01.05.14 г. 3
МВФ отпусна 17,1 млрд. долара за Украйна

Международният валутен фонд (МВФ) одобри 17,1 млрд. долара помощ за Украйна, съобщава ВВС.

Заемът е обвързан с изисквания за икономически реформи, включително повишаване на данъците и цените на енергията.

Парите ще бъдат освобождавани на траншове в продължение на две години. Първият транш от 3,2 млрд. долара е преведен веднага на Киев.

Ръководителят на МВФ Кристин Лагард заяви, че МВФ ще прави регулярни проверки, за да се гарантира, че украинското правителство спазва ангажиментите си.

През март Украйна се съгласи да вдигне цените на природния газ за потребителите с 50 на сто, както и да замрази минималната заплата, за да си осигури спасителния заем, припомня ВВС.

Заемът от МВФ ще отключи и допълнителни средства от други донори, включително Световната банка, Европейския съюз (ЕС), Канада и Япония.

През декември миналата година предишната власт в Украйна и Русия договориха спасителен заем в размер на 15 млрд. долара. Договорката отпадна след смяната на властта и напускането на предишния проруски президент Виктор Янукович.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 4
Grosss
преди 10 години
Те им дават пари за да си разрушат икономиката,заводите на скраб,от произ-водители да се превърнат в потребители на западните ***.В Българиясе случи точно това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 6
rumen221
преди 10 години
ЕС обърка всичко в Украйна и сега заемите са след дъжд качулка- МВФ одобри 17,1 млрд. долара помощ за Украйна, съобщава ВВС. Заемът е обвързан с изисквания за икономически реформи, повишаване на данъците и цените на енергията.През декември миналата година предишната власт в Украйна и Русия договориха спасителен заем в размер на 15 млрд. долара. Договорката отпадна след смяната на властта и напускането на предишния проруски президент Виктор Янукович.Ако тогава ЕС беше дал своята част от парите СЕГА УКРАЙНА ЩЕШЕ ДА Е ЦЯЛА! Евроидиотщина!!!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
rumen221
преди 10 години
Е.С. и Бандеровцити Бързат, бързат...Докато народа им не е разбрал какво става, бързат да поробят финансово Украйна и да превърнат украинците (каквито сме българите) във вечни роби на МВФ...!!!- Такава финансова катастрофа Украйна не е виждала, каза Яценюк, който добави, че трябва незабавно да се отправи молба за финансова помощ от... Банката на ЦРУ - МВФ...!Е, те това е Европейският избор на гатгстерите и фашистите в Украйна ФИНАНСОВО РОБСТВО!!!Да видим колко будали ще останат в Украйна, да плащат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още