IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спекуланти изкупуват виното в Китай

Очаква се вино 2009 да бъде обект на спекулации на китайския пазар

09:40 | 21.05.10 г.
Спекуланти изкупуват виното в Китай
Спекулантите, а не любителите на вино в Китай, вероятно ще бъдат най-големите купувачи на бордо от реколта 2009г.

Сайтът Decanter.com анкетира купувачи, търговци на едро и ресторантьори в Хонконг и континентален Китай за тенденциите на пазара на бордо.

Според част от анкетираните новата реколта ще бъде продадена, само че китайските купувачи ще бъдат по-внимателни към цената от европейските потребители.

"Спекулантите ще бъдат най-големите купувачи на бордо от реколта 2009г. Любителите на виното няма да купуват с толкова голям ентусиазъм, колкото очакват повечето чуждестранни търговци и медии", посочва Саймън Чжоу от Шанхай.

Това мнение споделят и други експерти.

Въпреки че любителите на виното "се настройват положително към идеята за новата реколта", присъствието им на пазара ще бъде по-слабо, отколкото на спекулантите извън Китай, които се надяват да спечелят от китайската жажда за бордо като цяло и за реколта 2009 в частност.

Не всички от бранша обаче са убедени в това.

"Винопроизводителите, които се надяват на рязък скок в търсенето на реколта 2009 година в Китай, вероятно ще останат разочаровани", особено ако определят неразумно високи цени, отбелязва познавачът и купувач Майкъл Ма пред Ройтерс. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още