IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай и Хонконг са най-динамичните пазари на вино в Азия

Започна изложението на вино в Хонконг, което е събрало 840 изложители от 32 страни

11:25 | 25.05.10 г. 1
Китай и Хонконг са най-динамичните пазари на вино в Азия

Четвъртото издание на Винекспо в азиатско-тихоокеанския район, което се открива днес в Хонконг, е събрало 840 изложители от 32 страни, в момент, когато световната икономическа криза принуждава износителите да се насочат предимно към най-динамичния и обещават пазар за тях в света - Китай.


Също като реколтата 2009 на вина от Бордо и това Винекспо се очертава изключително. Изложителите са повече и ние очакваме над 10 000 професионалисти, от които голяма част ще бъдат от Китай, посочва Робърт Бейнат, който е изпълнителен директор на Винекспо, цитиран от АФП.


Организирано всяка четна година (нечетните години са запазени за изложенията в Бордо) Винекспо Азия тази година се провежда в Хонконг - врата към обширния азиатски и най-вече китайски пазар.


Близо половината от 8500 квадратни метра изложбена площ са заети от френски вина, тъй като Франция е основният доставчик на вино в Азия и Китай. Италианските, испанските и германските вина допълват европейското предлагане.


Тази година изложителите от САЩ са два пъти повече, а компаниите от Австралия и Нова Зеландия са се увеличили с 30 на сто.


Китай и Хонконг са най-динамичните пазари в Азия с увеличаващото се потребление на човек от населението и значително нарастване на вноса (плюс 8,7 милиона каси от 9 литра през 2008г.). Именно към тези пазари се насочват производителите, тъй като Европа и САЩ в момента излизат от кризата, отбелязва Бейнат.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още