IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия може да забрани непокритите къси продажби за всички акции

Миналата седмица Германия изненада европейските си партньори, като забрани едностранно непокритите къси продажби на акции на десетте водещи банки в страната

19:04 | 25.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Германия може да забрани непокритите къси продажби за всички акции

Германия обмисля да разшири обхвата на забраната върху непокритите къси продажби на акции на десет банки в страната, така че тя да се отнася за всички листвани в Германия акции, предаде ВВС.

Миналата седмица Германия изненада европейските си партньори, като забрани едностранно непокритите къси продажби на акции на десетте водещи банки в страната, на правителствените облигации и на свързаните с тях суапове за защита от необслужване на дълга за срок до 31 март 2011 година.

Сегашното предложение на финансовото министерство е забраната да важи за акциите и деривативните инструменти на всички компании.

Предложението, което вероятно ще се обсъжда от кабинета на страната следващата седмица, включва и създаването на нова „система за прозрачност“ за късите продажби, която да включва контрол върху някои от тях от страна на финансовия регулатор BaFin.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 13 години
Ето че сме по-напред от Европа. При нас въобще няма непокрити къси. Даже и покрити няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още