IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колата на Бонд срещу $6 млн.

През октомври тази година колата на известния агент 007 ще бъде пусната на търг с всички екстри, показани във филмите

14:06 | 14.06.10 г.
Сиън Конали позира с автомобила си Aston Martin DB5
Сиън Конали позира с автомобила си Aston Martin DB5

Колата от филма за Джеймс Бонд от 1964 г. Aston Martin DB5 се очаква да донесе повече от 6 млн. долара, когато излезе на търг за първи път в историята си.

Вторият от само двата произведени спортни автомобила 007, карани от актьора Сиън Конали през 60-те в сериите за агент 007 „Златният пръст“ и „Операция мълния“, ще попадне под аукционното чукче на 27 октомври във Великобритания.

Моделът ще бъде оборудван с всички екстри, които са показани във филмите, включително каратечници, бронирани стъкла, машина за пушек, система за разпръскване на олио зад колата, както и подвижен панел за покрива на колата, който позволяваше на Бонд да катапултира от колата си нежеланите гости.

Американският радиоводещ Джери Лий, който дава колата на търг, е купил возилото през 1969 г. за 12 хил. долара. По думите на Лий той ще използва парите от продажбата на колата за благотворителната си фондация, която се бори срещу бедността.

Моделът Aston Martin DB5 е един от двата автомобила, използвани за филмите на Бонд. Другият модел е продаден през 2006 г. за повече от 2 млн. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още