IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булленд инвестмънтс АДСИЦ със 7% дивидентна доходност

Дружеството разпределя по 3 ст. брутен дивидент на акция за 2009

17:27 | 16.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Булленд инвестмънтс АДСИЦ със 7% дивидентна доходност

Булленд инвестмънтс АДСИЦ гласува за 3 ст. брутен дивидент на акция за 2009 (2,85 ст. нетен) на проведеното днес Общо събрание на дружеството, става ясно от протокола от събранието, публикуван чрез БФБ.

Това прави дивидентна доходност в размер на 7,1% спрямо текущата пазарна цена от 42 ст. за акция.

Общата сума, която ще бъде разпределена, е 390 537 лв. - 93% от преобразувания съгласно чл. 10, ал. 3 от ЗДСИЦ финансов резултат. 90% от този резултат задължително подлежи на разпределение.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния депозитар като акционери на 14-ия ден след датата на Общото събрание.

В началото на годината Булленд Инвестмънтс намали таксата на обслужващото си дружество от 1,5% на 1,4%.

Акциите на дружеството приключиха днешната търговия на БФБ на цена от 0,42 лв., което представлява спад от 38% от началото на годината и ръст от 20% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 5,5 млн. лв.

Свързани компании:

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
alzag
преди 13 години
Като добавим и факта, че е единственото АДСИЦ инвестиращо приоритетно в земеделски земи, което дава дивидент всяка година след годината на учредяване, то може да се каже, че доходността от тази акция е по-висока и като абсолютна стойност и като отношение към текуща цена на акция и като отношение към номинал на акцията, спрямо което и да е от сходнети АДСИЦ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още