IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Париж с планове за съкращаване на 100 млрд. евро бюджетни разходи

Целта е до 2013 година Франция да приведе бюджета си в унисон с правилата на Европейския съюз

09:04 | 21.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Париж с планове за съкращаване на 100 млрд. евро бюджетни разходи

Франция подготвя план за съкращаване на бюджетните разходи, с помощта на който да бъдат спестени 100 млрд. евро до 2013 година. Целта е по този начин бюджетният дефицит на страната да бъде редуциран до 3%, което ще го постави в унисон с правилата на Европейския съюз/

Според Клод Геан, който е считан за най-довереният съветник на президента на Франция Никола Саркози, пакетът от мерки ще бъде обсъждан по време на годишния преглед на публичните разходи, пише Financial Times.

“Ще има още промени. Трябва да направим още – още доста“, посочва Геан пред Financial Times. Според неговите думи, правителството подготвя бюджет за следващата година, както и тригодишен план, който би трябвало да „изглежда сериозен и решителен“.

Въпросният план можело да се очаква през есента, като в него щяло да бъдат заложени конкретни цели за изпълнение.

„Франция е длъжна да намали дефицита си до 3 на сто от БВП до 2013 година. Ние сме убедени в това и сме решени да успеем“, заявява Геан.

По този начин Франция се присъединява към Германия, която също обяви драстични мерки за ограничаване на разходите, чрез който дефицитът да бъде поставен под контрол. Според някои анализатори обаче това може да забави растежа на европейската икономика, тъй като ще предизвика ограничаване на търсенето.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още